Britanski obavještajci: Napad na Kijev trebao je poremetiti vojnu opskrbu Ukrajine

Foto: EPA

RUSKI raketni napad na Kijev rano u nedjelju vjerojatno je bio pokušaj da se poremeti opskrba ukrajinskih postrojbi zapadnom vojnom opremom na prvoj liniji, navode britanske obavještajne službe.

"U ranim satima 5. lipnja ruske krstareće rakete KH-101 pogodile su iz zraka željezničku infrastrukturu u Kijevu, vjerojatno u pokušaju da poremete opskrbu ukrajinskih postrojbi zapadnom vojnom opremom na bojišnici", stoji u izvješću britanskih obavještajaca koje je objavilo britansko ministarstvo obrane.

Pišu da se u Donbasu nastavljaju teške borbe u gradu Severodonjecku, a ruske snage idu prema Slavjansku kao dio njihovog pokušaja okruživanja ukrajinskih snaga. 

"Rusija vjerojatno premjestila protuzračnu obranu na Zmijski otok"

Nakon gubitka ruske krstarice Moskve u travnju, ruske su snage vjerojatno premjestile više sredstava protuzračne obrane na Zmijski otok u zapadnom Crnom moru, uključujući sustave SA-15 i SA-22, navode. Vjerojatno je ovo oružje namijenjeno pružanju protuzračne obrane za ruske mornaričke brodove koji djeluju oko Zmijskog otoka, dodaju.

Aktivnosti Rusije na Zmijskom otoku doprinose blokadi ukrajinske obale i ometaju nastavak pomorske trgovine, uključujući izvoz ukrajinskog žita, zaključuju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.