Broj izbjeglica u Njemačkoj ove godine dosegnuo novi vrhunac

Ilustracija: Shutterstock

Broj izbjeglica koji žive u Njemačkoj dosegao je novi vrhunac ove godine, pokazuju današnji podaci vlade, prenosi Deutsche Welle

Oko 3.48 milijuna izbjeglica s različitim vrstama boravišnih dozvola živjelo je u Njemačkoj krajem lipnja 2024., što je otprilike 60.000 više nego krajem 2023.

Jedna trećina tih izbjeglica došla je iz Ukrajine.

Brojka uključuje i neke pojedince koji su obavezni napustiti Njemačku

Broj također uključuje neke pojedince koji su obavezni napustiti Njemačku, ali ostaju u zemlji prema politici tolerancije koja pokriva niz situacija, kao što su bolest, nedostatak osobnih dokumenata ili osobe čija djeca imaju boravišnu dozvolu.

Statistika je pružena kao odgovor na zahtjev socijalističke stranke ljevice u parlamentu, a prvi je izvijestio Neue Osnabrücker Zeitung.

Ljevičarska zastupnica: Izbjeglice se želi učiniti žrtvenim jarcem

Broj tražitelja azila nedavno je postao točka političkih prijepora u Njemačkoj i Europi šire.

No zastupnica ljevice Clara Bünger, koja je podnijela zahtjev, rekla je da brojke pokazuju da izbjeglice čine samo 4 posto stanovništva te da su neki od tih ljudi u zemlji desetljećima.

"Brojke su u jasnoj suprotnosti s pogrešnim prikazom navodne izvanredne situacije. Takvo zastrašivanje namjerno skreće pažnju sa stvarnih društvenih problema i koristi strah kako bi izbjeglice učinili žrtvenim jarcem", dodala je Bünger.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.