Butković odgovorio Ani Brnabić: Ono kad u sebi žudiš da se provozaš gliserom oko Krka

Foto: M.K./ATAImages, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković reagirao je na Facebooku na komentare srpske premijerke Ane Brnabić, koja je kritizirala Hrvatsku zbog njezine reakcije na crnogorsku rezoluciju o Jasenovcu.

"Ono kad stalno moraš dokazivati da si ono što nisi, a u sebi žudiš da se provozaš gliserom oko Krka", napisao je Butković uz članak o napadu Brnabić na Hrvatsku vezano uz rezoluciju o Jasenovcu. 

Butković se u ovoj objavi referirao na incident iz 2010. godine kada je Ana Brnabić uhvaćena u nedozvoljenom glisiranju u blizini Krka. Sve su snimile i televizijske kamere koje su pratile akciju policije protiv glisiranja preblizu obale. 

Brnabić, koja je u to vrijeme bila ministrica, Novoj TV koja ju je snimila izjavila je: "Krenuli smo, uobičajena ova plaža, tu nema puno kupača, samo je za čamce... I onda kada smo krenuli prema mulu sam malo brže krenula."

Brnabić, koja ima hrvatske korijene, komentirala je hrvatske reakcije na rezoluciju o Jasenovcu. "Meni je beskrajno tužna, ali i zanimljiva reakcija dužnosnika iz Hrvatske. Odjednom je to neprijateljski akt prema Hrvatskoj, a nisu tako mislili kada su bili sponzori srebreničke rezolucije," rekla je Brnabić.

Dodala je kako joj je nevjerojatno da Hrvatska prijeti Crnoj Gori na njihovom europskom putu. "Bit će zanimljivo vidjeti te europske vrijednosti na koje se pozivaju", istaknula je Brnabić i dodala da "činjenica da u blizini Jasenovca postoji tabla na kojoj piše 'Za dom spremni' govori više od svega".

Podsjetimo, preci Ane Brnabić živjeli su u Staroj Baški na Krku još od 1673. godine. Nova kuća Brnabića, sagrađena 1980. godine, danas je u njezinom vlasništvu, ali je koriste i drugi članovi obitelji, posebno njezin stariji brat Igor, koji živi u Beogradu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.