Carpe Diem objavio priopćenje: Više ne organiziramo partije na Paklinskim otocima

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Carpe Diem više ne organizira partije, obavijestili su javnost u priopćenju objavljenom na svojoj stranici.

Dalmatinski portal piše da nikad nisu smjeli na toj lokaciji organizirati partije jer nijedan Carpe Diem nema dozvolu za rad noću. Nijedan od njih nije noćni klub, bilo da je riječ o onima u centru Hvara ili barovima na Paklinskim otocima, gdje glazba ne smije prekoračiti 55 decibela. 

"Carpe Diem će poštovati zakon i zakonske smjernice"

"Obavještavamo vas da zbog važećih zakonskih propisa koji ograničavaju razinu buke u ugostiteljskim objektima, do daljnjeg nismo u mogućnosti održavati prethodno najavljene noćne programe na plaži Carpe Diem. Iskreno žalimo zbog ove situacije i ispričavamo se. Carpe Diem će poštovati zakon i zakonske smjernice te bez promjena nastaviti s dnevnim programom.

Dok čekamo razumno rješenje ovog problema, želimo naglasiti da je naš jedini cilj pružiti vrhunsku uslugu našim gostima. Važno je naglasiti da ova odluka usred sezone ima ozbiljan utjecaj na naše poslovanje, zaposlenike i lokalno gospodarstvo, dovodeći u pitanje značajna ulaganja u pripremu sezone, unaprijed dogovorene međunarodne nastupe i izravno i neizravno zapošljavanje 300 ljudi u špici sezone.

"Vlasti, zakonodavci i ugostitelji moraju pronaći zajednički jezik"

Godinama se kao ugostitelji zalažemo za usklađivanje zakonskih propisa sa stvarnim potrebama turističke ponude i potražnje. Ako Hvar želi držati korak s trendovima u modernom turizmu, lokalne vlasti, zakonodavci i ugostitelji moraju pronaći zajednički jezik kako ne bi razočarali desetke tisuća turista koji posjećuju upravo zbog ponude i usluga koje pružaju mnogi slični objekti u Hvaru i Hvaru. Paklinski otoci.

Hvala vam na razumijevanju i podršci", napisali su u priopćenju. 

Podsjetimo, propala je i sjednica Gradskog vijeća Hvara na kojoj se trebalo raspravljati o povećanju maksimalno dopuštene razine buke. Nije se sastalo dovoljno vijećnika, nisu imali kvorum. Lokalni političari su se odlučili za taj manevar samo dan nakon što je Državni inspektorat na otoku proveo nadzor nad objektima Carpe Diema. Rezultati tog nadzora nisu poznati, ali Carpe Diem je odgodio planirani party na Paklinskim otocima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.