Centar za siguran Internet: Ne dijelite fotografije djece na društvenim mrežama

Foto: 123rf

SVE veći broj ljudi dijeli na društvenim mrežama fotografije djece, ne razmišljajući pritom o opasnostima koje na Internetu prijete.

Centar za sigurniji Internet i Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka upozoravaju na potrebu podizanja svijesti o dijeljenju dječjih fotografija na Internetu.

"Molimo sve ponosne roditelje, djede, bake i ostalu rodbinu, da slike svoje male djece koja uživaju u ljetu ne dijele po društvenim mrežama i sličnim digitalnim medijima, djeca će Vam biti zahvalna kada odrastu. Možemo predložiti da počnete opet koristiti i foto album (stvarni ne virtualni), ipak je bolje kada znate tko te slike gleda", pišu iz Centra za sigurniji internet.

Istraživanje koje je provedeno na Sveučilištu u New Yorku pokazalo je kako djeca i tinejdžeri smatraju da roditelji ne bi trebali dijeliti njihove fotografija na društvenim mrežama bez dopuštenja, te da bi trebali pripaziti kakav sadržaj objavljuju.

Roditelji, s druge strane, tome pridaju manje pažnje.

Čak tri puta više djece nego roditelja smatra da trebaju postojati pravila o tome kakav sadržaj roditelji dijele na društvenim mrežama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.