Cijela zadarska obitelj uhićena zbog ucjena i prijetnji

ZADARSKA policija jutros je privela cijelu obitelj koja se tereti za ucjenu i prijetnje 18-godišnjem mladiću koji im je trebao biti posrednik u nabavi broda od "prevaranta stoljeća" Ante Kurtovića.

Referentica zemljišno knjižnog odjela zadarskog Općinskog suda Snježana Perić (50) privedena je zajedno sa svojim 52-godišnjim suprugom Brankom i 30-godišnjim sinom Antom. Oni su u rujnu ove godine 18-godišnjem muškarcu dali 30.000 eura za kupovinu broda posredstvom Ante Kurtovića. Brod je trebao biti uknjižen na ime 18-godišnjaka, a naknadno bi se izvršio prijepis vlasnika.

Mladić je novac koji je dobio od obitelji Perić predao Kurtoviću, ali do kupoprodaje nikad nije došlo pa je 18-godišnjak sve prijavio policiji nakon čega je obavijestio i obitelj Perić da su ostali bez novca. Perići su mu tada počeli prijetiti i pokušali od njega dobiti natrag 30.000 eura plus 7.000 eura kamata čime su, tvrdi policija, počinili kazneno djelo iznude.

Nedavno uhićeni Kurtović svojim je piramidalnim prijevarama od 2005. do 2009. navodno oštetio više od 60 Zadrana, Šibenčana i Splićana kojima je nudio brodove i vozila za 40-ak posto manju cijenu. Nakon što je objavljena vijest o njegovom uhićenju, policiji se javlja sve više prevarenih osoba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.