Ćipe o novoj Radićevoj stranci: Napravili su kiks. Rugaju im se iz udruga

Foto: N1

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe je na N1 televiziji komentirao nedavna uhićenja HDZ-ovih ljudi, nadolazeće predsjedničke izbore i osnivanje nove stranke DOMiNO. 

Poručio je kako postoji sumnja da negdje cure informacije iz istraga, stoga podržava sazivanje tematske sjednice. "Ne treba, kao oporba, unaprijed donositi i zaključke i osude. Što će nam onda tematska sjednica? Treba saslušati i glavnog državnog odvjetnika i ministra pravosuđa, treba vidjeti što se događa", naveo je. 

Tvrdi da je aktualni ministar poljoprivrede Josip Dabro i ranije ukazivao na probleme u Otoku, gradu čiji je gradonačelnik uhićen ranije ovog tjedna. "DP je tu vrlo jasno ukazivao na neke anomalije koje su se događale. Mi smo otvoreni da se i danas održi tematska sjednica i donesu se zaključci, a ne da se donose zaključci unaprijed. Što će nam onda tematska sjednica?" upitao je. 

Naglasio je kako imaju nultu stopu tolerancije na korupciju, baš kao kad su bili dio oporbe. "Prvi smo podržali ovu tematsku sjednicu, nemamo ništa protiv da dođu ljudi u sabor i odgovore na pitanja koja cijelu javnost zanimaju", napomenuo je.

"Ministarstvo demografije će nadživjeti i DP i sve druge stranke" 

Govorio je i o sukobu ministra demografije Ivana Šipića i saborske zastupnice Dalije Orešković, optuživši ljevicu da se okomila na Šipića. "Jako puno ih se okomilo na ministra demografije, ne čudi me to. Njima smeta obitelj, smeta im to ministarstvo koje vide kao crvenu krpu", kazao je. 

"To ministarstvo je ključno ministarstvo hrvatske države i opstanka hrvatskog naroda Šipić je jedan pošten i čestit čovjek koji svim srcem radi ovaj posao. Vidim da mu prigovaraju i za savjetnike. Čovjek još nema ni prostor, to je novo ministarstvo", nastavio je. 

"Prozivaju ga jer je uzeo četiri savjetnika. Pa uzeo je tri sveučilišna profesora demografa, to ne može napraviti jedan čovjek, to ministarstvo će nadživjeti i Šipića kao ministra i DP kao stranku i sve druge stranke. To je ključ opstanka države, tu treba biti uključeno i drugih pet, šest ministarstava i bit će uključeno", smatra Mlinarić. 

Poručio je da Šipić nije kao oni koji ga napadaju. "Vjerujte, znam da može puno podnijeti, veliki je radnik, nema veliki ego i siguran sam da se zna okružiti pametnim obrazovanim ljudima, a ne da uhljebljuje ljude i nešto drugo radi. To sigurno neće raditi", istaknuo je. 

"Procijenili smo da Primorac ima najveću šansu da uđe u drugi krug"

Tvrdi kako ne smije biti osobnih sukoba premijera i predsjednika. "Vidim da Milanović sad kobajagi piše pisma, a što je bilo prije dvije godine? Mislim da tek poslije izbora, tko god pobijedio na njima, mora biti ta suradnja što se tiče diplomacije, vojske... Mora biti suradnja između predsjednika i Plenkovića. Mora se spustiti ego i raditi za korist države", rekao je Mlinarić. 

Objasnio je kako su u stranci razmatrali kojeg bi neovisnog kandidata mogli podržati, ali da Marija Selak Raspudić i Tomislav Jonjić nisu tražili podršku Domovinskog pokreta pa su odlučili podržati Dragana Primorca koji ih je tražio da ga podrže. 

"Procijenili smo da on ima najveću šansu da uđe u drugi krug i pobijedi u predsjedničkoj utrci. On je nestranački čovjek i ima najveću šansu. Mogli smo nepodržati nikoga, ali ovo je korektno što se tiče koalicije koju smo sklopili. Ovo je desna vlada i mislim da je korektno podržati kandidata kojeg je podržao HDZ, on je neovisni kandidat", naglasio je. 

"Radić je htio razoriti DP"

Osvrnuo se i na novu stranku koju će osnovati bivši DP-ovci. "Vidim da su napravili kiks i da im se rugaju iz udruga. Članova će imati koliko ima i kockica u onoj dječjoj igri. Vidi se i kod izbora imena da su falili", naveo je. 

"Mario Radić je u DP-u htio igrati Monopoly, ali nije uspio. Najbolje mu je da igra Čovječe ne ljuti se", dodao je. Optužio je Radića da je razbijač desne opcije. 

"Htio je razoriti desnu stranku koja je prvi put u RH ušla u vladu, preuzela odgovornost za tri ministarstva. Kad mu to nije uspjelo, osniva stranku samo da razbija tu desnu scenu... Ako su oni (Radić i Peternel) spasitelji desnice, nema od toga ništa, to će biti na marginama", zaključio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.