Čovjek koji je u kampanji u BiH veličao Mladića povukao kandidaturu za načelnika

Vlado Sladoje je službeno odustao od kandidature za načelnika Kalinovika u BiH. Ova vijest dolazi u trenutku kada je Centralna izborna komisija (CIK) BiH, nakon prijave portala Klix.ba, izrekla kaznu Sladoji zbog širenja govora mržnje i veličanja ratnog zločinca Ratka Mladića.

>>Kandidat na lokalnim izborima u BiH u kampanji veličao Mladića. Kažnjen s 10.000 eura

Kazna koju je Sladoje dobio iznosi 20.000 KM (nešto više od 10.000 eura), a proizašla je iz njegove objave plakata na kojem se slikao u uniformi vojske RS-a, uz poziv građanima Kalinovika na "mobilizaciju."

Kalinovik nazvao "Mladićevo"

Osim toga, nazvao je Kalinovik "Mladićevo", referirajući se na osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, koji izdržava doživotnu kaznu zatvora zbog, između ostalog, genocida u Srebrenici.

Nakon što je CIK donio presudu, Sladoje se povukao iz borbe za načelničko mjesto i podržao kandidaturu Đorđa Sladoje, člana SDS-a. Istaknuo je i kako će "zajedno pobijediti SNSD režim" u Kalinoviku.

Kazna od 20.000 KM je najveća kazna tijekom ovog predizbornog razdoblja

Nenad Vuković, generalni tajnik PDP-a, također je prokomentirao ovu situaciju, ističući da je Sladojeva odluka rezultat suradnje između dviju opozicijskih stranaka, a ne posljedica "drakonske" kazne CIK-a za njihovog sada već bivšeg kandidata, piše Klix.

Vuković je također komentirao odluku CIK-a o izricanju kazne od 20.000 KM, koja predstavlja najveću kaznu tijekom ovog predizbornog razdoblja.

"Podržavam da CIK regulira pitanja vezana za preuranjenu predizbornu kampanju i primjenu zakonskih okvira. Ipak, visina ove financijske kazne je zaista neprimjerena i pretjerana u svakom smislu. Podsjećam da je Bakir Izetbegović 2022. godine najavio osnivanje paravojnih formacija, regrutaciju lovaca i mladih s instruktorima za dronove, što CIK nije kaznio" izjavio je Vuković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.