Crna ovca ugostila 15 tisuća posjetitelja

TREĆA po redu Crna ovca pokazala se i najvećom dosad – oko 15.000 posjetitelja ovog je vikenda pohodilo Bašku i uživalo u sportu, janjetini na najrazličitijim načinima, kulturnim događanjima i zabavnim sadržajima za svačiji ukus.

Sunačana i vjetrovita tri dana najviše su pogodovala malim jedriličarima 16. Corinthia Cupa koji su imali pogon za svoja jedra kakav su priželjkivali. Živo je bilo i na Staroj Placi gdje se prezentirala priprema bašćanskih valcića/šurlica te na susjednoj Placi gdje se u sklopu Etno peep showa kroz ključanicu moglo proviriti i vidjeti kakve su se aktivnosti događale u starim bašćanskim spavaćim sobama.

Bašćanski predškolci su pokazali prisutnima kako su se nekoć igrali njihovi stari – potezanjem konopa, špekulanjem, skakanjem u vrećama, trčanjem s kolom... Za one žedne novih znanja održana su i četiri stručna predavanja – numizmatičko Bože Mimice, avanturističko o prelasku Atlantika Petra Žica, o upravljanju kreativnošću prof. Korada Korlevića te posebno za ovčare organizirano predavanje o autohtonim pasminama krčkih ovaca u organizaciji Hrvatskog stočarskog centra.

Oni željni sporta, osim gledanja regate mogli su i sami sudjelovati u planinarenju i biciklijadi, a oni pasivniji u janjećim delicijama u ugostiteljskim objektima, promenadnim nastupima klapa Rašketa i Kaštadi, KUD-ova Šoto i Ententin, kolaž-predstavi Zijaha Sokolovića, smotri Halubajskih zvončara, prezentaciji šišanja ovaca na rivi... U kuharskom natjecanju "Crna ovca bijelo janje" najboljima u pripravljanju janjećeg gulaša u kotliću pokazala se ekipa ugostitelja koja je za nagradu dobila živo crno janje. Već tradicionalno, janje je vraćeno u stado koje je na dobrom putu da postane prvo sve-crno stado na svijetu. Crna ovca je kulminirala koncertom Hladnog piva na rivi u, kako su sami rekli, jednom od možda najljepših ambijenata u kojima su nastupali.

J.C.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.