Danas i za vikend još toplo, od ponedjeljka pogoršanje uz pad temperature

Foto: Zvonimir Barišin/Pixsell

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), danas nas očekuje djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku. Povremeno će još biti kiše i grmljavine, prijepodne češće na Jadranu, dok će u drugom dijelu dana oborine biti uglavnom u unutrašnjosti. Ujutro se u kotlinama očekuje magla, dok se razvedravanje predviđa u noćnim satima.

Vjetar će biti slab, a na moru će puhati slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, koji će navečer okrenuti na buru. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 24 i 29 stupnjeva Celzijusa.

Sutra slično

Prema prognozi DHMZ-a, sutra nas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Ujutro će na kopnu mjestimice biti magle, a poslijepodne, uz dnevni razvoj oblaka, moguć je poneki pljusak, osobito na istoku zemlje. Vjetar će biti uglavnom slab, dok će na Jadranu ponegdje puhati umjeren sjeverozapadni vjetar i jugo.

Jutarnje temperature kretat će se od 13 do 18 stupnjeva, a na obali i otocima između 18 i 22 °C. Najviša dnevna temperatura bit će između 26 i 30 stupnjeva Celzijusa.

Od nedjelje pogoršanje i hladnije

Prema prognozi Krunoslava Mikeca, dipl. ing. iz DHMZ-a, već u nedjelju očekuje se porast naoblake, a poslijepodne će kiša zahvatiti sjeverni dio zemlje. Navečer i tijekom noći, kao i u ponedjeljak, oborine će se proširiti i na ostatak Hrvatske. Zapuhat će jugo, koje će početkom tjedna biti i jako, uz pad temperature.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom i mjestimice jačim pljuskovima praćenim grmljavinom

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.