Danas je sprovod njegovatelju ubijenom u pokolju u Daruvaru. "Imao je prekrasnu dušu"

Foto: Matija Habljak/PIXSELL, Facebook

Posljednji ispraćaj njegovatelja Damira Fijale (37) danas je na Gradskom groblju u Daruvaru. Fijala je najmlađa žrtva Krešimira Pahokija (51), koji je u ponedjeljak u Domu za starije u Daruvaru ubio šestero ljudi.

Otac: To mu je bio prvi dan posla nakon godišnjeg

"On je bio dva tjedna na godišnjem i ujutro je trebao početi raditi. Ja sam ga odvezao tamo i desilo se što se desilo. To mu je bio prvi dan na poslu poslije godišnjeg odmora, čovjek koji ni mrava nije zgazio, vjerujte", kroz suze je ispričao njegov otac za 24sata.

"Odvezao sam sina na posao, a sad mu moram birati lijes", rekao je shrvani otac.

Za Damira u Daruvaru svi imaju samo riječi hvale. Kažu kako je bio istinski dobar dečko, spreman pomoći drugima.

"Bio je jako dobar dečko, odličan i brižan. Brat mu je doktor, tata i mama su divni ljudi. Cijela obitelj je za poželjeti ih za prijatelje i susjede. Zašto oni, kako je on iz svoje dobrote postao meta, to nikad neću shvatiti. Zlo je jučer pobijedilo. Ovo je velika tragedija i neka se zna da je poginuo jedan od najboljih ljudi u našem gradu. Poginule su nemoćne osobe koje nisu nikome ništa skrivile. Damira i svih žrtava se svi moramo sjećati, a ubojica zaslužuje da ga se zaboravi, monstrum", ispričali su Damirovi poznanici.

"Imao je prekrasnu dušu"

"To niste mogli ne primijetiti na njemu. S toliko je ljubavi i nježnosti pristupao tim starim ženama o kojima je brinuo, pažljivo im pomagao u šetnji, na putu do sobe, kupaonice. Poslije misa, koje sam u domu održavao jednom mjesečno, često bismo sjeli i popili kavu. Bio je jako drag, samozatajan, uvijek spreman pomoći", ispričao je za Mojportal daruvarski župnik Ivan Popić, koji je redovito obilazio korisnike u domu.

Župnikove riječi potvrdio je i Zoran Dabić, čija majka je svjedočila tragediji. Rekao je da je Damir bio duša doma u kojem je radio.

"Korisnicima je uvijek pristupao s osmijehom na licu, uvijek se šalio s njima, bio je nježan i brižan. Iskreno ih je volio, a i oni njega. Imao je dušu. Znate, svi mi imamo srce, ali dušu nema svatko. A on je imao prekrasnu dušu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.