Danas promjena vremena. Evo kakvo će vrijeme biti za doček i kad se vraća zima

Foto: Shutterstock

HRVATSKU danas očekuje promjenjivo, mjestimice i pretežno oblačno vrijeme s bar malo kiše u većini krajeva, a temperature će se u Dalmaciji penjati i do 17 Celzijevih stupnjeva, poručuju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Najviše kiše bit će na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru, gdje lokalno može biti obilnija. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu i jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 10 do 15, u Dalmaciji i do 17 Celzijevih stupnjeva.

Kakav će biti doček?

Sutra promjenjivo oblačno i još malo toplije. Jugo će i dalje gomilati oblake na planinama u zaobalju tako da je slaba kiša moguća u Lici i Gorskom kotaru te na Kvarneru. U unutrašnjosti, na srednjem i južnom Jadranu djelomice sunčano. Jutarnje temperature oko 10, na Jadranu 14, najviše dnevne oko 16.

U silvestarskoj noći temperature zraka u unutrašnjosti oko 7, na Jadranu oko 11. Kišobrane ponesite za svaki slučaj ako Novu 2023. čekate u Gorskom kotaru i na Kvarneru, prognozira meteorolog N1 televizije Bojan Lipovšćak.

Prognozu za doček dala je za HRT i Tomislava Hojsak iz DHMZ-a.

"Kraj ove godine i početak nove u kopnenom će području obilježiti djelomice sunčano vrijeme, izražena južina i neuobičajena toplina za ovo doba godine. Temperatura zraka u većini će krajeva biti za oko 10 °C viša od prosječne. Najoblačnije bit će u gorskim predjelima, osobito Gorskom kotaru, gdje će i dalje povremeno padati slaba kiša.

Oblačno će prevladavati i na sjevernom Jadranu, a pokoja kap kiše past će ponajprije na Kvarneru, osobito duž obale podno Velebita i oko Rijeke. U Dalmaciji sunčanije, uglavnom suho, ujutro ponegdje s maglom. Slabo do umjereno jugo puhat će uglavnom na srednjem Jadranu", napisala je.

Kada se vraća zima?

Prvi tjedan 2023. godine nastavit će se u toplom južnom ritmu uz promjenljivu naoblaku i kraća sunčana razdoblja. Zbog južnog strujanja više naoblake bit će u priobalju i Gorskom kotaru. Temperature zraka i dalje visoke – u unutrašnjosti oko 14, na Jadranu do 18.

Ugriz zime možemo očekivati tek oko 10. – 11. siječnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.