Davor Nađi odstupio s pozicije zamjenika gradonačelnika Svete Nedelje

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

DAVOR NAĐI odstupio je s mjesta zamjenika gradonačelnika Svete Nedelje. 

Kako je naveo na Facebooku, razlog tomu je promjena mjesta prebivališta. Naime, Nađi se seli u Zagreb. 

Objavu sada već bivšeg zamjenika gradonačelnika Svete Nedelje prenosimo u cijelosti. 

"Dragi sugrađani, prijatelji i poznanici, želim vas obavijestiti kako od danas više nisam zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje. Razlog je promjena moga mjesta prebivališta, što je prema zakonu nespojivo s obavljanjem ove dužnosti. 

"Svjestan sam da uvijek može bolje"

Zadovoljan sam učinjenim u ove tri godine te svjestan da uvijek može bolje. Naravno da ima još mnogo toga što treba realizirati u Svetoj Nedelji i siguran sam da će to jak tim koji ostaje na čelu grada i ostvariti.

Ja im naravno i dalje stojim na raspolaganju za prijateljsku pomoć. Sveta Nedelja će ostati grad u kojem ću rado provoditi vrijeme te se i dalje družiti s prijateljima. Što se tiče moga političkog puta, i dalje ostajem predsjednik stranke FOKUS. Nikad mi fotelje niti osobna korist nisu na prvom mjestu (što se može vidjeti i iz moje imovinske kartice, ali i iz ovog poteza), nego rad za dobrobit građana (što se može vidjeti po rezultatima koje smo postigli).

Naveo je uspjehe ostvarene za vrijeme mandata

U ove tri godine smo učinili tektonske pomake u Svetoj Nedelji:

• Proveli najveću poreznu reformu u kojoj smo ukinuli 5 vrsta poreza (uključujući prirez) i smanjili još dvije vrste poreza, a istovremeno ostvarili i porast prihoda gradskog proračuna.

• Postali dvije godine za redom najbolji grad za gospodarstvo u Republici Hrvatskoj uz kontinuirano snažan rast broja novih radnih mjesta, plaća te broja izdanih građevinskih dozvola. Čak i u vrijeme koronakrize.

• Postali najtransparentniji grad u Hrvatskoj primjenjujući najbolji i najjeftiniji softver za transparentnost gradskih financija kroz prikaz svih ugovora, narudžbenica i faktura u gradskoj upravi i svim gradskim poduzećima i ustanovama po čemu smo do sada još uvijek jedini grad u Hrvatskoj koji je to učinio. Nadalje, online prikazujemo prostorne planove i vlasništvo čestica, omogućujemo online prijavu i rješavanje komunalnih problema, a prvi u Hrvatskoj smo u stvarnom vremenu počeli prikazivati i mjerenje elektromagnetskog zračenja. Uveli smo transparentnost i u našu sportsku zajednicu te vatrogasnu zajednicu.

• Prvi u Hrvatskoj uveli ocjenjivanje gradskih službenika i plaću prema ocjenama.

• Prvi u Hrvatskoj uveli savjetodavni e-referendum.

• Prvi u Hrvatskoj i među prvima u svijetu uvodimo kriptovalute kao prihvatljivo sredstvo plaćanja lokalnih nameta čime šaljemo jasnu poruku da pratimo najnovije tehnološke trendove.

• Obnovili smo dvije škole i pripremili sve potrebno za izgradnju još jedne škole (od izrade dokumentacije do osiguranja glavnine sredstava za gradnju), iako su škole pod nadležnošću županije, a građani Svete Nedelje su među najvećim uplatiteljima u županijski proračun.

• Jedan vrtić smo obnovili, jedan izgradili, a još jedan je u procesu gradnje.

• Gradimo i prvu knjižnicu u Svetoj Nedelji te park u centru grada, a izgradili smo i nogometno igralište s umjetnom travom.

• Izgradili i obnovili kilometre i kilometre cesta, nogostupa, biciklističkih staza, vodovoda, kanalizacije, LED rasvjete…

• Na pragu smo jedne od najvećih i najvažnijih investicija u Hrvatskoj iz područja automobilske industrije čija realizacija će krenuti čim ministarstva odrade svoj dio administracije…

• U tijeku i u najavi imamo i velik broj investicija u drugim industrijama zahvaljujući kojima očekujemo otvaranje još oko 2000 novih radnih mjesta u godinama pred nama, a mnoge investicije su već i realizirane.

• Pomagali smo i opremanje domova zdravlja i bolnica iako isti nisu pod našom nadležnošću.

• Do kraja godine ćemo postati i grad s besplatnim gradskim autobusnim prijevozom što će sigurno smanjiti gužve, povećati sigurnost i doprinijeti očuvanju okoliša, ali i uvelike rasteretiti budžete naših građana.

• Sljedeće godine kreće investicija izgradnje širokopojasnog interneta koja će građanima omogućiti brzine od 100 Mbit/s simetrično, a poduzećima nadogradnju i do 1 Gbit/s.

• Najavio bih i da se za sljedeću godinu priprema još jedno ugodno porezno iznenađenje za građane Svete Nedelje.

• Odradili smo i u tijeku je još mnogo, mnogo drugih uspjeha i projekata o čemu možda i više napišem nekom drugom prilikom…

"Zagrebu nedostaje vizija i predan rad" 

Kao što vidite, vrlo sam ponosan na sve učinjeno. Sveta Nedelja je postala grad primjer u krajnje pozitivnom smislu. Treba naglasiti još jednom da smo sve to napravili usprkos tome što zbog klasifikacije Svete Nedelje u kategoriju najrazvijenijih gradova ne dobivamo novac od fiskalnog izravnanja, a otežano nam je (u nekim slučajevima i onemogućeno) i prijavljivanje te korištenje mnogih nacionalnih i EU fondova zbog čega je Sveta Nedelja u nepovoljnom položaju u odnosu na većinu drugih gradova. I baš zato sam toliko ponosan na naše rezultate jer dok drugi ta sredstva obilno koriste, mi smo ti koji ta sredstva uplaćujemo.

Iskoristio bih ovu objavu i da se svima zahvalim na podršci kroz ove nešto više od 3 godine mandata.

Ako ovo još uvijek čitate, vjerojatno vas detaljnije zanimaju razlozi ove moje odluke. Kao što sam na početku i rekao, to je promjena mjesta prebivališta. Svoj privatni život i planove za obiteljski život nastavljam u gradu u kojem sam i rođen, u kojem sam studirao, ali i u kojem sam stekao i svoj prvi radni staž – u Zagrebu. To je grad koji volim, u kojem imam mnoge prijatelje i u kojem sam pronašao ljubav. 

Zagreb me zapravo u mnogočemu podsjeća na stanje u Svetoj Nedelji prije 5 godina – grad koji je dobar i lijep, ali mu nedostaje vizija i predan rad da bi ostvario sav svoj puni potencijal", napisao je Nađi na Facebooku. 

PRESTAJEM BITI ZAMJENIK GRADONAČELNIKA GRADA SVETE NEDELJE Dragi sugrađani, prijatelji i poznanici, želim vas...

Posted by Davor Nađi on Wednesday, September 16, 2020
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.