Direktor šibenskog brodogradilišta poginuo na skijalištu u Austriji

U austrijskom skijalištu Obertauern poginuo je 54-godišnji Slovenac. Prema informacijama Slovenskih novica, poginuo je Aleš Ekar, direktor šibenskog brodogradilišta Iskra. 

Bio je sin Francija Ekara, alpinista, gorskog spašavatelja i dugogodišnjeg predsjednika Planinarskog saveza. Kako je objavljeno na stranicama austrijskih gorskih spašavatelja, Ekar je u subotu u podne krenuo na skijanje i tijekom skijanja poginuo.

Nestanak 54-godišnjaka policiji su prijavili njegovi prijatelji, koji su navodno rekli da se radi o iskusnom skijašu koji dobro poznaje teren. Policija je njegovo vozilo pronašla na parkiralištu kod žičare Grünwaldkopfbahn, ali nisu znali gdje je točno otišao skijati.

U akciji potrage sudjelovala su 42 gorska spašavatelja iz Obertauerna, Mauterndorfa, Radstadta i policija. "Uvjeti su bili jako loši, puno novog snijega nošenog vjetrom, vidljivost je bila loša, postojala je i velika opasnost od lavina", izvijestili su spasilački timovi. 

Ekar je pronađen na oko dva metra dubine ispod velikog kamena. Dežurni liječnik mogao je samo konstatirati smrt. Pretpostavlja se da je pao u provaliju tijekom uspona. Alpska policija još uvijek istražuje točan uzrok smrti.

Iza sebe je ostavio suprugu i tek rođenu kćerkicu

Aleš Ekar nedavno se oženio Hrvaticom, inače menadžericom u jednoj hotelskoj kompaniji, s kojom ima kćerkicu mlađu od jedne godine. 

Roko Vuletić, predsjednik Uprave Iskra brodogradilišta 1, potvrdio je vijest o njegovoj smrti za Jutarnji list te je naglasio da je Aleš Ekar dao nemjerljiv doprinos transformaciji ovog brodogradilišta.

"Aleš Ekar je s nama u Šibeniku bio posljednjih pet godina te je dao značajan doprinos transformaciji Iskra brodogradilišta iz zapuštene lokacije u moderno, reprezentativno i tehnološki značajno naprednije brodogradilište, što ćemo svi pamtiti kao njegov trajan doprinos za budućnost. Iza sebe je ostavio suprugu i tek rođenu kćerkicu kojima, kao i roditeljima te ostatku obitelji, izražavamo iskrenu sućut u njihovoj boli zbog nenadoknadivog gubitka", rekao je Roko Vuletić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.