Diže se pripravnost sigurnosnih službi pred koncert Eda Sheerana u Zagrebu

Foto: Mia Slafhauzer/PIXSELL

Sigurnosne službe pripremaju se za veliki koncert Eda Sheerana u Zagrebu, a Dnevnik Nove TV doznaje da će razina sigurnosti biti podignuta.

Zbog napada koji je spriječen u Beču, pojačat će se i razina sigurnosti pred zagrebački koncert, potvrđuju iz SOA-e. Spremni su, ali javno ne otkrivaju broj ljudi koji će raditi na osiguranju.

Policija stiže i s posebno obučenim timom koji je zadužen za pronalazak eksploziva pa će se cijelo područje i detaljno pretražiti. Vatrogasci su već obišli teren bez publike, a na koncertu će dežurati s vozilima za gašenje i patroliranje.

"Imamo i više od stotinu aparata za gašenje na samoj lokaciji. Sama lokacija je jedan mali grad. Zapravo ne mali, nego pravi grad", rekao je zapovjednik JVP-a Zagreb Siniša Jembrih.

"Hrvatski sektor sigurnosti je nebrojeno puta do sada pokazao svoje znanje i umijeće da skupove najviše razine osigurava i dovede do kraja na jednoj visokoj sigurnosnoj razini, a vjerujem da će tako biti", napomenuo je stručnjak za sigurnost Bono Marjanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.