Križevački vrtić ipak neće u štrajk. "Odgajateljima minimalna plaća 1901 euro bruto"

Foto: Google Street View

Neposredno pred najavu štrajka u Dječjem vrtiću Križevci zbog neusklađenosti koeficijenata zaposlenih, Grad Križevci prihvatio je u petak zahtjeve štrajkaškog odbora te do štrajka ipak neće doći, izvijestili su iz sindikata.

"Osnivač je danas u devet sati odlučio ispoštovati naš zahtjev za promjenom kolektivnog ugovora, prema uredbi o minimalnim koeficijentima i Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju", izvijestio je predsjednik Republičkog sindikata radnika Ivan Majdak na konferenciji za novinare.

Zaposleni će dobiti znatno veće plaće. Dosad je plaća onih s višom stručnom spremom iznosila 861 euro bez dodataka, a sada će minimalna plaća odgajatelja iznosi će 1901 euro bruto, rekao je.

"Mnogo lokalnih šerifa si uzima za pravo nepoštivanje zakona ove zemlje"

Majdak je izrazio žaljenje što se brojni zaposleni u hrvatskim vrtićima prijetnjama štrajkom moraju izboriti za svoja zakonom zajamčena prava.

"Nažalost, mnogo je lokalnih šerifa i moćnika koji si uzimaju za pravo nepoštivanja zakona ove zemlje“, kazao je. 

Iz Gradske uprave priopćili su da će povećati plaće zaposlenicima u Dječjem vrtiću Križevci u skladu s novonastalim tržišnim i inflatornim prilikama te za to osigurati dodatnih 470 tisuća eura godišnje iz gradskog proračuna.

Naveli su da od početka pregovaračkog procesa Grad nije dovodio u pitanje legitimna nastojanja djelatnica i djelatnika za povećanjem plaća no da je prethodno bilo potrebno pripremiti rebalans proračuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.