Djevojčica (13) umrla u strašnim bolovima u engleskoj bolnici. Provodi se istraga

Foto: Profimedia

U Engleskoj traje istraga zbog smrti tinejdžerice (13) koja je preminula u bolnici od sepse, a sumnja se da nije dobila lijekove na vrijeme i da je tretirana kao "dramatična tinejdžerica".

U istrazi o smrti 13-godišnje Chloe Longster svjedočila je njezina majka i osoblje Opće bolnice u Ketteringu, gdje je preminula. 

Djevojčica (13) u nepodnošljivoj boli pitala je majku hoće li umrijeti prije nego što je preminula od sepse, čulo se u istrazi. 

Kasnili s lijekovima za bolove?

Chloe Longster hitno je prebačena na odjel hitne pomoći Opće bolnice u Ketteringu u Northamptonshireu 28. studenog 2022. nakon što se probudila s bolovima u rebrima i simptomima sličnim prehladi.

Te večeri je primljena na dječji odjel Skylark, prije nego što je kasnije prebačena na odjel intenzivne njege, gdje je intubirana.

Međutim Chloe je preminula sljedećeg jutra.

Tijekom istrage o njezinoj smrti, koja je započela u ponedjeljak na Okružnom sudu u Northamptonu, Chloeina majka Louise Longster rekla je pomoćnoj istražiteljici Sophie Lomas da je "došlo do kašnjenja" u pružanju lijekova za ublažavanje bolova njezinoj kćeri.

Njezini roditelji tvrdili su da je tinejdžerica mogla preživjeti te su rekli da je obitelj zbog njezine smrti potpuno slomljena.

"Bol je bila nepodnošljiva. Pitala me hoće li umrijeti"

Majka je u istrazi izjavila kako je njena kći bila zgrčena i da se previjala od bolova dok je bila u bolnici. 

Rekla je: "Chloe je pitala može li biti uspavana jer je bol bila nepodnošljiva. Sjećam se kako je izgledala blijedo i znojno. Strašno je gledati vlastito dijete u tolikoj boli. Stalno je gledala na sat - znala je kad bi trebala dobiti paracetamol i ibuprofen, ali to je uvijek bilo odgađano. Izgledalo je kao da smo ganjali njezinu bol, umjesto da je preduhitrimo."

"Chloe me pitala na Skylarku hoće li umrijeti. Strašno je da je bila u pravu. To je razarajuće", dodala je majka. 

Tek kada je Chloe premještena u zasebnu sobu i kada joj je dijagnosticirana influenca A, "počelo se ozbiljnije shvaćati i priznavati koliko je u boli", dodala je Louise Longster.

"Nisam smatrao da ima sepsu"

Konzultant hitne službe, dr. Marwan Gamaleldin vidio je Chloe tri ili četiri puta prije nego što je prebačena na dječji odjel. Rekao je kako je vjerovao da je imala infekciju prsnog koša u to vrijeme i da su bili svjesni njenih bolova. 

"Primila je četiri doze lijekova protiv bolova s tri različita lijeka, priznajem da možda nije bilo dovoljno, ali primila je četiri doze lijekova protiv bolova", rekao je.

Gamaleldin je dodao da tijekom dvaju sati, koliko je promatrao Chloe, nije smatrao da ima sepsu jer nije pokazivala niti jedan od obaveznih markera za dijagnozu tog stanja - visok broj bijelih krvnih stanica ili vrućicu.

Medicinska sestra: Nešto mi je govorilo da nešto nije u redu s tim djetetom, pogriješila sam s obrascem za sepsu

Tricia Martinez, medicinska sestra u bolnici, obavila je trijažu Chloe kad je stigla i nedavno se pridružila dječjem odjelu, čulo se u istrazi. Rekla je da je Chloe izgledala kao da je u agoniji. 

Sestra je rekla da je adresirala problem i da je zatražila rendgensku snimku. Međutim rekla je da nije označila jednu od stavki na obrascu za provjeru sepse. 

"Moja greška je bila što nisam uspjela dovršiti obrazac za sepsu niti mu se vratiti kasnije", rekla je.

"Dok sam je gledala, nešto mi je govorilo da nešto nije u redu s ovim djetetom. Mi možemo samo sugerirati ili reći da možda ima ovo ili ono, ali dijagnozu će postaviti liječnik", dodala je.

Istraga se nastavlja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.