Dobiva li Srbija gay premijerku?

Screenshot: YouTube

NAKON što je Aleksandar Vučić posto predsjednik ostalo je otvoreno pitanje tko će ga zamijeniti na premijerskoj funkciji. Srpski mediji posljednjih dana špekuliraju da bi to mogla biti Ana Brnabić, aktualna ministrica državne uprave i lokalne samouprave koja je široj javnosti poznata kao prva srpska ministrica koja je javno priznala da je gay.

No, to da će postati premijerka za sada su samo špekulacije.

"O tome sam saznala iz medija, a ne od Vučića. Razmislila bih o toj ponudi, ali u ovom trenutku ne razmišljam jer ima puno stvari koje treba uraditi, a do kojih mi je jako stalo. Trudim se da sve što se dešava ne utiče na mene i da ostanem predana tome da završim započeto u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave", rekla je Brnabić novinarima.

Da je moguće da Brnabić postane premijerka dokazuju Vučićeve izjave od prošlog ljeta kada je tražio riječi da je nahvali.

"Ana Brnabić, koja će biti ministrica državne uprave i lokalne samouprave pripadnik je gay populacije. Ona to ne skriva i s ponosom ističe. Ona je toliko fina i ljupka, rekla mi je: "Predsjedniče, ako vam to smeta, sigurna sam da će o tome sada govoriti...", a ja sam odgovorio: Ne, mene zanima samo tvoj rezultat, a znam koliko si stručna i vrijedna", govorio je Vučić u kolovozu prošle godine.
"
Baš me briga, to je njeno pravo, mene zanima njen rezultat. Ako mi možete izvući nešto loše iz njene biografije, u njoj nema mrlja, to je žena koja je mnogo učinila za sve nas i veoma se radujem našem zajedničkom radu. Ona ima izvanrednu energiju, a mene samo zanima što će biti njen rezultat u teškom poslu koji je pred njom", rekao je Vučić tada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.