Dopisnica iz Moskve: Moćni Prigožin u Bjelorusiji nije dobar za Ukrajinu

Foto: Profimedia

Jevgenij Prigožin bit će moćna vojna osoba u Bjelorusiji u vrijeme kada se građani pitaju traži li Kremlj ljude koji bi naslijedili njihovog predsjednika, kaže moskovska dopisnica SkyNewsa Diana Magnay.

Ustvrdila je da je Vladimir Putin blago anektirao Bjelorusiju, a Aleksandar Lukašenko, koji je nedavno bio jako bolestan, u biti je pod njegovom kontrolom.

Još nije jasno što se dogodilo

"Još uvijek ima mnogo pitanja koja se trebaju postaviti o tome što se dogodilo u posljednja 24 sata, ali ne mislim da je Ukrajini baš ugodno da će Prigožin sada biti moćan čovjek u Bjelorusiji ako mu Lukašenko to dopusti - ili , recimo to tako, ako mu Putin to dopusti.

Mislim da nismo vidjeli sve od Jevgenija Prigožina - on je sada na vrlo važnom mjestu za Rusiju", rekla je.

No, dodala je kako Vladimir Putin doista izgleda iznimno slabo nakon što je Wagneru dao slobodnu propusnicu nakon što ih je javno optužio za izdaju.

"Čini se da je sve prebrzo riješeno da bi bilo istinito", dodala  je Magnay.

Je li Lukašenko stvarno 20 godina prijatelj s Prigožinom?

Bjeloruski čelnik Aleksandar Lukašenko rekao je da je pregovarao o primirju s Prigožinom kojeg osobno poznaje 20-ak godina, na čemu mu je Moskva zahvalila.

"Također ne vjerujem nužno da je Lukašenko stari prijatelj s Prigožinom 20 godina, kao što se sugeriraju iz Bjelorusije i iz Rusije", ustvrdila je Magnay.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.