HDZ-ov Dragan Primorac bio je komunist i član Partije

Foto: Hina

Kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Dragan Primorac bio je član Saveza komunista Hrvatske, doznaje Index. Radi se o neovisnom kandidatu koji će po svoj prilici dobiti podršku premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

Na isječku iz novina, koje datiraju po svoj prilici s kraja 1980-ih godina, Primorčevo ime se nalazi na popisu kandidata za članove Gradskog komiteta Saveza komunista Hrvatske Split. Tu piše kako se radi o kandidatu rođenom 1965. godine, studentu medicine i članu Saveza komunista Jugoslavije od 1982. godine.

Primorac: To je kao da me pitate jesam li rođen u bivšoj državi

Primorca smo nazvali, kazao je da će nam putem poruke poslati izjavu, što je uskoro i napravio.

"To je kao da me pitate jesam li rođen u bivšoj državi. Isto tako je činjenica da su baš svi u omladinu primani s 14 godina. Najbolji učenici, a među njima sam bio tijekom cijelog školovanja, automatski su predlagani i za članstvo u tada jedinoj stranci. Tako je bilo i u mojem slučaju. I to je sve o ovoj temi iako sam je tijekom svoje političke karijere višekratno pojasnio", rekao je Primorac.

Dodao je da su sve ostalo konstrukcije i još jedan pokušaj neuljuđenih udaraca onih koji nemaju nikakav argument za fer i poštenu političku utakmicu. 

"Inače, to su amaterski pokušaji diskreditacije i podjele na naše i vaše. Toga kod mene nema, niti će biti, a svi građani su mi jednako vrijedni. Inače, mogu me pitati i gdje sam bio 1991. godine, a trenutno za mene je jedino pravo pitanje gdje će Hrvatska biti za deset godina", napisao je Primorac.

Na našu opasku kako se ovdje ipak radi o kandidaturi, odnosno želji da se napreduje unutar strukture, nije  ništa odgovorio. Pitali smo ga i je li na ovim izborima prošao u Komitet, no također nismo dobili odgovor.

Podsjetimo, kandidati za različite komitete birani su unutar stranke, odnosno birani su kroz proces unutarstranačke selekcije. Odabrani kandidati morali su se složiti sa svojom nominacijom, ali uvriježeno je bilo da članovi prihvate odluke koje su donijete na višem nivou. Doduše, kandidati su obično bili upravo i oni koji su prošli stranačke verifikacije.

Danas je objavio kandidaturu

>>Dragan Primorac je kandidat za predsjednika. U videu indirektno prozvao Milanovića

Primorac je danas službeno potvrdio svoju kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske. Kandidaturu je objavio snimkom te rekao da "ulazi u ovu političku utakmicu potpuno neopterećen, profesionalno ostvaren, čista srca i mirne savjesti".

Rekao je da predsjednik, pored ustavnih ovlasti, ima snažan autoritet te da se "mora ponašati kako bismo željeli da se ponašaju svi građani" i da "mora ulijevati povjerenje svim građanima u institucije". 

Napomenuo je da predsjednik zastupa Hrvatsku u zemlji i inozemstvu i da je "naša opredijeljenost zapadnim vrijednostima neupitna, kao i naša strateška partnerstva", a da u zemlji predsjednik treba biti onaj koji povezuje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.