Drogiran se zabio u naplatnu kućicu i turiste, dobio pet godina zatvora

Davor Puklavec/PIXSELL

VOZAČ Ozren Mlinarić (38) nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora zbog teškog prometnog udesa što ga je prije tri godine skrivio na naplatnoj postaji Sveta Helena, što znači da odmah ide u istražni zatvor.

Dobio je i mjeru liječenja od ovisnosti te mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima na rok od pet godina dulje od kazne zatvora, piše Telegram.

Mlinarić se 2019. pri punoj brzini zabio svojim BMW-om u Škodu s tročlanom obitelji koja je bila u koloni. Snimka njegove vožnje pokazala je kako uopće nije kočio pri nailasku na naplatu na autocesti.

Tužiteljstvo je u optužnici te u završnom govoru istaknulo da je uzrok ove nesreće ogromna količina droge GHB koja je nađena u Mlinarićevom tijelu.

 

Jurio BMW-om, nije se zaustavio, zabio se u auto

Podsjetimo, on je 11. srpnja 2019. oko 12:45 u mjestu Sveta Helena kod Svetog Ivana Zeline upravljao BMW-om izlaznom prometnom trakom broj 4 autoceste A4 iz smjera sjevera prema jugu te je vozio protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Teretilo ga se da je upravljao vozilom pod utjecajem droga i lijekova i zbog takvog stanja nije bio sposoban za sigurnu vožnju te da je propustio brzinu kretanja svog vozila uskladiti s prometnim znakovima upozorenja na naplatnoj postaji i znakovima ograničenja brzine na 100, 80, 60 i 50 km/h, odnosno nije zaustavio vozilo na prometni znak "zabrana prolaska bez zaustavljanja - cestarina".

U nastavku vožnje je, teretilo ga se, prevelikom i nedopuštenom brzinom od oko 143 km/h, ne poduzevši ni jednu radnju da bi zaustavio svoje vozilo i izbjegao nalet na vozila koja su se usporeno kretala pred naplatnom postajom, prednjim dijelom svog vozila udario u stražnji dio Škode Octavije, koja je ispred njega propisno i usporeno vozila zbog nailaska na naplatnu postaju.

Uslijed takve nepropisne vožnje Mlinarića Škoda je odbačena uz zanošenje vozila te je udarila u betonsku barijeru i naplatnu postaju, a potom u rotaciji i prevrtanju naletjela i na drugo vozilo koje je bilo zaustavljeno zbog plaćanja cestarine te se prevrnulo. Zbog naleta i prevrtanja Škode, vozač i putnica iz tog vozila zadobili su mnogobrojne teške tjelesne ozljede, dok je dijete iz tog vozila zadobilo osobito teške i za život opasne ozljede.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.