Državno odvjetništvo traži od policije izvještaj o napadu Joke Keruma na šefa Torcide

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu zatražilo je od splitske policije izvještaj o napadu Joška Keruma i njegove svite na šefa Torcide Brda Josipa Balibana.

Za splitsku policiju sve je završilo na prekršaju, unatoč tome što su Baliban i njegov prijatelj, svjedok događaja, Indexu, a i Slobodnoj Dalmaciji kazali kako je upravo Kerum junior poveo napad.

Po njihovoj priči, Joke je glavom nokautirao Balibana, a onda su priskočila i dvojica Kerumovih prijatelja, koji su od silnog udaranja i šake polomili.

Nasilničko ponašanje?

Vrlo je začudno kako je policija sve to okvalificirala kao prekršaj, odnosno remećenje reda i mira. Kako im je samo promaknuo članak 331. Kaznenog zakona RH, koji normira kazneno djelo nasilničkog ponašanja?

Kaže Zakon ovako: "Tko radi iživljavanja nasiljem, zlostavljanjem ili osobito drskim ponašanjem na javnom mjestu dovede drugoga u ponižavajući položaj, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine. Ako je kazneno djelo počinjeno u grupi ili prema većem broju osoba, počinitelj će se kazniti zatvorom od šest mjeseci do pet godina."

Samo da podsjetimo, Baliban i njegov prijatelj tvrde da je Kerum junior napao bez ikakvog konkretnog povoda. Šefa Torcide srušio je na pod, a onda su se u udaranju priključili i Kerumovi prijatelji... Policija je ustvrdila kako Kerum nije sudjelovao u tučnjavi zato jer im je on tako rekao. Što su ova dvojica govorili, čini se nije bilo od većeg značaja.

Splitska policija: Nema kaznene odgovornosti

U splitskoj policiji jutros nam je rečeno kako nije ustanovljena nikakva kaznena odgovornost sudionika incidenta na križanju Velebitske i Dubrovačke ulice. Nema zasada ni prijave protiv 20-godišnjeg Joška Keruma zbog upravljanja terencem, koji zasigurno ima više od dopuštenih 102 KS za mlade vozače.

Policija kada vidi Kerume za volanom - zažmiri!

Splićanima također nije još uvijek jasno kako Keruma juniora policija nikada nije uhvatila u vožnji tjunirane M "trice", koja u svom serijskom izdanju ima 420 KS. Čak četiri puta više od dopuštene snage! U policiji nam je pojašnjeno da ga moraju baš zateći kako upravlja, jer ga, tvrde, ne mogu procesuirati na osnovu posrednih, već samo neposrednih saznanja. To što čak i registracija ST 1991 JK zorno govori tko vozilom upravlja, nije bitno.

Ista je bila priča i sa parkiranjem tate Keruma pred Banovinom. Jollyjev Ferrari F599 Fiorano bahato je parkirao pred zgradom gradske uprave. Svima se činilo da to nije prema propisu, osim policiji, koja je ustanovila da tamo nema prometnog znaka koji bi branio parkiranje.

Zbog toga što ga nikada nisu zatekli za volanom Ferrarija F430 Spidera, Željku Kerumu je također progledano kroz prste. Bolid iz Maranella je  kupljen na braniteljsku povlasticu nećaka Josipa. Premda ga je Kerum dočekao i odvezao iz auto salona te se stalno sa njim hvalio po gradu i okolici, policija ga nikada u njemu nije zaustavila pa tako Carina nije nikada mogla pokrenuti postupak za uskraćena davanja. I to dosta govori o efikasnosti rada državnih službi.

Čudna interpretacija zakona

Obradu sukoba u Dubrovačkoj ulici vodila je, inače, Prva policijska postaja, koja se već "proslavila" čudnim interpretacijama zakona.

Index je već pisao o sukobu koji se dogodio u kafiću kraj postaje. Premda je Robertina Čubrila napao bivši policajac Miro Labrović, koji utjeruje dugove za Hypo Leasing, sve je ponovno ostalo na prekršaju. Mnogi su posumnjali da su korištene rođačke veze, no to nam je osobno demantirao zamjenik načelnika Policijske uprave Ivo Labrović. Kazao nam je da mu Miro nije rođak, već samo prezimenjak iz istog sela.  

Splitom se jučer pronijela priča da je među ekipom Keruma juniora bio i jedan policijski vježbenik. U policiji tvrde da takvih saznanja nemaju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.