Egipatska vlada podnijela ostavku!

VLADA egipatskog premijera Essama Sharafa podnijela je ostavku vladajućem Vrhovnom vijeću oružanih snaga, prenosi egipatska državna agencija MENA.

U trodnevnim sukobima policije i prosvjednika na trgu Tahrir u Kairu poginulo je 35 ljudi, od čega samo danas dvadeset, pa će Vlada nastaviti raditi sve dok njena ostavka ne bude prihvaćena, zbog ozbiljnosti situacije u zemlji.

"Vojska nije išla na Tahrir, nego su prosvjednici došli do ministarstva unutrašnjih poslova. Imaju pravo prosvjedovati, ali mi moramo stati između njih i ministarstva", poručio je general Saed Abas.

Vojska je optužila prosvjednike da su zaustavili normalan život u središtu Kaira i da to posebno ugrožava poslovanje brojnih kompanija koje se tamo nalaze.

Prvi sukobi su izbili u petak kad su demonstranti zatražili od vojne vlasti u zemlji da brže prenesu vlast na civilnu vladu.

Inzistirali su od egipatskog MUP-a da provede reformu u policiji, zbog sile koja se primjenjivala tijekom rušenja Mubaraka.

Vojska je preuzela vlast poslije zbacivanja diktatora, no građani su bijesni zbog sporosti reformi i namjere vojske da zadrži kontrolu i nad budućom civilnom vladom.

Vojska je obećala da će vlast predati poslije predsjedničkih izbora iduće godine ili početkom 2013., no prosvjednici traže da se povuku odmah nakon parlamentarnih izbora u ožujku 2012.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.