Eksplozije kod bolnice u Gazi: Prvo im rekli da evakuiraju bolnicu, zatim to povukli

Screenshot: Twitter

Palestinska organizacija Crveni polumjesec objavila je na društvenim mrežama da se u blizini bolnice Al-Quds čuju eksplozije. Voditelj organizacije Marwan Jilani rekao je za BBC News da je do oko 17:40 po lokalnom vremenu zabilježeno vrlo intenzivno bombardiranje oko bolnice i da je jedna raketa pala samo nekoliko metara od objekta, oštetivši prozore. 

Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca navodi u priopćenju da su zdravstveni djelatnici u bolnici prijavili nasilne napade i granatiranja u značajnoj blizini bolnice, piše BBC.

"Spomenuli su da će ovo područje biti vojna zona"

Podsjetimo, ravnatelj bolnice Bassam Mourad kazao je danas za Reuters da je primio nekoliko upozorenja koja navode da što prije treba evakuirati bolnicu. "Prvo nas je nazvao palestinski Crveni polumjesec kojem je izraelska vojska poručila da zahtijeva evakuaciju svih pacijenata i djelatnika, kao i ostalih ljudi koji borave u bolnici", rekao je. 

"Spomenuli su da će ovo područje biti vojna zona, da će biti sukoba, da će to područje postati opasno i da se moramo brzo evakuirati", kazao je Mourad i dodao da u bolnici boravi između 12.000 i 14.000 prognanika. 

Jilani navodi da je izraelska vlada preko dužnosnika UN-a poručila da je povukla naredbu o evakuaciji bolnice, ali da je dobio poruku dok je još uvijek trajalo bombardiranje oko bolnice. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.