Elizabeth Holmes izbjegla odlazak na izdržavanje kazne, zasad

Foto: EPA

OSRAMOĆENA osnivačica Theranosa Elizabeth Holmes uložila je još jednu žalbu na presudu kojom je osuđena na zatvorsku kaznu te je time uspjela odgoditi odlazak u zatvor.

Elizabeth Holmes osuđena je na 11 godina i tri mjeseca zatvora zbog prevare investitora u njezin startup za testiranje krvi koji je svojedobno bio procijenjen na 9 milijardi dolara.

Sud sada odlučuje o njenoj žalbi, a ako je odbije, Holmes će ići u zatvor. BBC piše kako se ne zna zasad kad će sud o tome odlučivati.

Ranije ovog mjeseca tražila je od suda da ostane na slobodi uz jamčevinu. Sud je to odbio, no njeni odvjetnici su se žalili i na tu odluku, a dok je žalba u tijeku, ona uz jamčevinu može biti na slobodi.

Ako sud odbije i ovu žalbu, Holmes bi kaznu mogla služiti u saveznom zatvoru u Bryanu u Teksasu, koji dopušta posjete obitelji.

Uspon i pad milijarderke koja je prevarila svijet

Elizabeth Holmes, najmlađu milijarderku, mediji su uzdizali kao jednu od uspješnih priča iz Silicijske doline, nazivajući je ženskim Steveom Jobsom, ali uslijedile su optužbe za prevaru kojima je vrijednost tvrtke Theranos, čija je glavna osnivačica, s devet milijardi dolara pala na znatno manji iznos, nakon čega je Holmes podnijela ostavku te direktorsko mjesto prepustila dosadašnjem glavnom savjetniku tvrtke Davidu Tayloru.

Od početaka 2003. godine, kad je osnovala farmaceutsku tvrtku Theranos, preko vrhunca u 2014. godini, kad ju je Forbes proglasio najmlađom milijarderkom, do konačnog pada, slika Holmes u javnosti prošla je transformaciju od mlade rastuće poduzetničke nade do prevarantice koja zlostavlja svoje zaposlenike. Od ideje koja ju je lansirala u zvijezde, revolucionarne metode vađenja i analiziranja krvi, danas su ostale samo ruševine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.