Erdogan usporedio Netanyahua s Radovanom Karadžićem

Foto: EPA

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je tijekom govora na simpoziju o konstituiranju njegove zemlje usporedio premijera Izraela Benjamina Netanyahua s ratnim zločincem Radovanom Karadžićem, ali i sa Slobodanom Miloševićem i Hitlerom.

"Turska će učiniti sve što je u njezinoj moći kako bi osigurala da ti izraelski barbari budu izvedeni pred lice pravde za zločine koje su počinili'. Nedjeljni napad na Rafah, koji je uslijedio nakon naloga ICJ-a, razotkrio je izdajničku i krvavu prirodu terorističke države. Netanyahu neće moći izbjeći prokletstvo, kao Milošević, Karadžić i Hitler koje oponaša", izjavio je Erdogan, prenose mediji.

"Izraelci su genocidni ubojice"

Erdogan je komentirao izraelsko bombardiranje šatora u kojima su boravili Palestinci u Rafi.

"Oni su genocidni ubojice koji su mučili više od 36.000 naše palestinske braće i sestara bacali projektile i bombe na civile u izbjegličkom kampu u Rafi. Ovaj masakr, koji se dogodio nakon Međunarodni sud pravde pozvao na prekid napada, ponovno je razotkrio krvavo i izdajničko lice terorističke države", kazao je turski predsjednik.

Erdogan je poručio da će Turska učiniti sve "da te ubojice i barbare pozove na odgovornost".

Poginulo najmanje 45 osoba

Najmanje 45 ljudi je ubijeno, a deseci su ozlijeđeni kada je Izrael u nedjelju gađao kamp za raseljene osobe u Rafi. Napad se dogodio u blizini logističke baze UN-ove agencije za palestinske izbjeglice (UNRWA) u Tal al-Sultanu, rekao je Ured za medije u Gazi.

Izraelski zrakoplovi gađali su nekoliko šatora u tom području, rekao je ured za medije, dodajući da su korišteni projektili i bombe teške gotovo jednu tonu. Ranije su snage civilne obrane Gaze rekle da se u ciljanom području nalazi utočište za najmanje 100.000 raseljenih ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.