Europska komisija će pojačano nadzirati kineski Temu

Foto: Shutterstock

Europska komisija je danas dodala kinesku internetsku trgovinu Temu na popis vrlo velikih internetskih platformi, koje prema Aktu o digitalnim uslugama podliježu pojačanoj kontroli.

Velika internetska platforma

Kineska kompanija Temu bilježi veliki uspjeh na europskom tržištu zahvaljujući iznimno niskim cijenama u odnosu na konkurenciju. S obzirom na to da ima više od 45 milijuna korisnika mjesečno u EU, dobila je status vrlo velike platforme, što znači da podliježe najstrožim pravilima za zaštitu potrošača od ilegalnog sadržaja i krivotvorenih proizvoda. Temu je 24. internetska platforma koja je ušla skupinu najvećih platformi u kojoj su već Zalando, Shein i Amazon.

Nakon što je Temu službeno proglašen velikim internetskom platformom, Komisija postaje nadležna za usklađenosti te kineske tvrtke s Aktom o digitalnim uslugama u suradnji s irskim koordinatorom za digitalne usluge.

Službe Komisije pozorno će pratiti kako platforma primjenjuje pravila i obveze Akta o digitalnim uslugama, posebno u pogledu mjera za jamčenje zaštite potrošača i suzbijanje širenja nezakonitih proizvoda.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.