FOTO I VIDEO Hrpu turista u Dubrovniku dočekale zatvorene trgovine i suvenirnice

Foto: Index

Dan antifašističke borbe obilježava se danas u Hrvatskoj, zbog čega je većina trgovina zatvorena. Tako su i duž obale brojne turiste danas dočekala zatvorena vrata.

U dubrovačkoj povijesnoj jezgri turiste su danas dočekale zatvorene suvenirnice, trgovine s odjećom, ali i marketi s hranom i pićem.

 

U staroj gradskoj jezgri i njenoj kontaktnoj zoni smještena je tek nekolicina trgovina s hranom i pićem, no nijedna od njih danas ne radi. Zanimljivo je i da danas na širem gradskom području radi samo jedna trgovina.

Radi samo Mlinar

Čini se da je najveću korist od ove situacije imala Mlinarova pekara na Stradunu, što je jedino mjesto u povijesnoj jezgri gdje danas mogu kupiti hranu, uz, naravno, restorane. Brojni turisti čekaju i ispred slastičarnica.

Slično bi moglo biti i sutra jer su razne trgovine i suvenirnice zatvorene i nedjeljom. To znači da su za većinu onih koji su u Dubrovnik stigli tek za vikend i odsjedaju u staroj gradskoj jezgri restorani odnosno Mlinar jedina mjesta na kojima mogu kupiti hranu, a suvenir s putovanja teško će uspjeti kupiti.

Podsjetimo, s novom godinom na snagu je stupio i novi Zakon o trgovinama, za koje je predviđeno da praznikom i nedjeljom moraju biti zatvorene. Vlasnici mogu odabrati tek 16 radnih nedjelja tijekom godine kada trgovine mogu biti otvorene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.