FOTO I VIDEO Počinje gradnja velikih bazena u Zagrebu

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Nakon više od 20 godina, u utorak su započeli radovi na izgradnji kupališta u Španskom, radovi na investiciji vrijednoj 32 milijuna eura trebali bi trajati 18 mjeseci, a zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je da žele da bazeni budu dostupni svim građanima.

Naglasio je da ovo neće biti samo jedan veći bazen nego da će novi kompleks sadržavati, između ostalog, sportsko-rekreacijski bazen olimpijskih dimenzija, manji edukacijsko-rehabilitacijski bazen, saunu, wellness, fitness, korektivnu dvoranu te tribine za 300 gledatelja.

Tomašević je podsjetio da je ideja o izgradnji bazena počela prije više od 20 godina, kada se počeo obećavati prvi bazen na zapadu grada, "ali nije bilo ili novca ili političke volje".

"Projekt koji je pobijedio napravljen je 2017. godine, a mi smo to sad odlučili realizirati. Želimo da bazeni budu dostupni svim građanima, ovo će biti kupalište modernog tipa, tim smjerom idu mnogi gradovi u Europi", naglasio je.

 

Gdje se nalazi novi bazenski kompleks

Projekt je zasad financiran iz gradskog proračuna i djelomice kroz Europsku investicijsku banku, a u tijeku je upravna tužba glede financiranja iz EU fondova, rekao je, dodavši da bez obzira kako to prošlo, s projektom idu dalje, osigurana su sredstva u proračunu.

Dodao je da se od Unverzijade, 1987. godine, osim u nekoliko sportskih objekata (bazeni Utrina i Svetice te Arena) nije ulagalo u infrastrukturu te je najavio i radove na Hipodromu i Šalati. 

Kompleks će imati jednu podzemnu i dvije nadzemne etaže i nalazit će se između Zagrebačke avenije i naselja Špansko-Oranice. 

Evo kako će izgledati. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.