FOTO I VIDEO Ruši se zgrada sa 150 stanova u Sisku

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Tri i pol godine nakon razornog potresa u Petrinji, počinje rušenje najvećeg oštećenog objekta na tom području. Riječ je o stambenoj zgradi s oko 150 stanova i poslovnim prostorima u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda u Sisku. Prije potresa u njoj je živjelo oko 400 stanara, za koje će se nakon rušenja graditi nova zgrada. Radovi će trajati godinu i pol, a projekt je vrijedan 16 milijuna i 200 tisuća eura bez PDV-a, javlja HRT.

"Ovo nam je jedan od najvećih projekata na području Sisačko-moslavačke županije, pozdravljamo odluku ministarstva što se odlučio na tzv. blokovsku obnovu jer ovi ljudi kao privatni vlasnici nikada ne bi mogli sami postići konsenzus i pokrenuti cijeli mehanizam i mislim da je to veliki benefit. Mislim da se na prste jedne ruke mogu nabrojati zemlje u svijetu koje svojim građanima nakon elementarne nepogode poklanjaju novu nekretninu", rekao je Sven Müller, voditelj područja Visokogradnja Hrvatska.

"Dobit će još i pet liftova, u svakom ulazu po jedan lift, i otprilike će površine stanova biti iste, radi se dakle o replici postojeće zgrade uz zadržavanje poslovnih prostora koji su kasnije dograđeni uz ovu zgradu", poručio je državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić. 

 "Ova zgrada ovdje je sa 144 stana i 10 poslovnih prostora. Ukupno je građevinske bruto površine 10.600 m2. Ukupna vrijednost ove investicije uklanjanja i gradnje je otprilike 16.3 milijuna eura. Sa zadovoljstvom mogu konstatirati danas početak ovih radova i ugovoreni rok je 18 mjeseci", poručio je državni tajnik Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.