FOTO Nastavlja se rušenje rugla u centru Zagreba, pogledajte kako trenutno izgleda

Foto: Igor Soban/PIXSELL

NASTAVLJAJU se radovi na rušenju objekata u Paromlinskoj ulici u centru Zagreba. Gradska vlast je obnovu Paromlina najavila kao kapitalni projekt u sklopu revitalizacije središta grada južno od željezničke pruge. Na mjestu Paromlina, zgrade koja već godinama propada i stoji kao ruglo u centru grada, uskoro bi se trebala izgraditi Gradska knjižnica.

Međutim, prije nego što se pristupi izgradnji knjižnice, potrebno je ukloniti obližnje objekte. Vlasnik goleme zgrade nekadašnje Zagrebačke banke je pristupio uklanjanju svoje građevine, a istovremeno se ruši i zgrada koja je u vlasništvu Grada i privatne osobe Damira Glada.

Iz Grada Zagreba kažu da će se prostor knjižnice protezati na više etaža, s posebnim odjelima i sadržajima namijenjenima za različite uzraste. Planiraju se i različiti ugostiteljski sadržaji te poboljšanje prometne infrastrukture kroz izgradnju suvremene podzemne garaže, električnih punionica i prostora za smještaj bicikala.

Projekt težak 80 milijuna eura

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet je u lipnju potvrdio za Index da će obnova Paromlina sa svim opremanjem koštati 80 milijuna eura bez PDV-a.

"Planiramo osigurati 44 milijuna eura preko ITU poziva, EU fonda koji financira razvoj urbanih aglomeracija. Za ostatak ćemo se morati pobrinuti kroz proračun ili niskokamatni zajam neke od razvojnih banaka. U tom smislu pregovaramo s Europskom investicijskom bankom", kazao je tada. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.