FOTO Ovo je "preuređeni" Jarun. Ovdje su nekad bile kućice za roštiljanje

Foto: Karlo Klasić/Index

PRIJE nekoliko dana zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je preuređeni Jarun na kojem je ukinuta većina parkinga.

No parking nije jedino što je nestalo s Jaruna. 

S popularnog zagrebačkog jezera nestale su i kućice za roštiljanje, i to baš uoči Praznika rada, kada se tradicionalno roštilja na Jarunu.

 

Grad: Maknuli smo ih jer su bile u lošem stanju i opasne

Iz Grada su Indexu odgovorili da su kućice maknute jer su bile u lošem stanju i jer su predstavljale opasnost i nabavit će se nove, no nije jasno zašto nove nisu nabavljene na vrijeme da budu postavljene pred Prvi maj i sezonu roštiljanja.

"Sjenice koje su bile postavljene na prostoru RSC Jarun, slijedom njihovog stanja i potencijalne opasnosti za korisnike, bili smo prisiljeni ukloniti. U proteklom periodu došlo je do urušavanja dvije sjenice dok su na preostalima utvrđena značajna oštećenja.

U međuvremenu nabavljeno je i postavljeno 20 kompleta stolova i klupa te je u postupku nabave još 10 kompleta. U narednom periodu planirano je projektiranje i postava novih sjenica sukladno financijskim mogućnostima, a do realizacije istog korisnicima su na raspolaganju postavljeni stolovi i klupe", stoji u odgovoru Grada Indexu. 

Index: Zašto nove nisu nabavljene na vrijeme? Grad: Sad ima više klupica za roštiljanje nego prije

Dodatno smo pitali nije li se sve moglo odraditi tako da nove kućice budu spremne za Prvi maj i sezonu roštiljanja. 

Ovo je odgovor: "Postavljeno je 20 kompleta stolova i stolica i stiže još deset, što je vise nego je bilo kapaciteta sa sjenicama tako da mjesta za sjedenje u sezoni roštiljanja ima više nego prije."

Ti kapaciteti, međutim, vrijede samo za suho vrijeme jer u slučaju kiše, koja je najavljena i za danas popodne, teško da će kome značiti više klupica koje nisu natkrivene. 

Samo izrovana zemlja podsjeća da su tu nekad bile kućice za roštiljanje

Kao podsjetnik na kućice koje su se nekad nalazile na Jarunu ostala je tek izrovana zemlja. Pogledajte slike s Jaruna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.