Plenković bio na otvaranju zabavnog parka u Njemačkoj koji ima Rimčev roller coaster

Foto: X/Plenkovic Andrej

Hrvatski premijer Andrej Plenković posjetio je danas Europa park u Rustu u saveznoj pokrajini Baden-Württemberg gdje je nazočio otvaranju tematskog zabavnog parka posvećenog Hrvatskoj.

"Velika mi je čast biti večeras s vama ovdje prilikom otvaranja hrvatskog dijela parka i činjenica da je Hrvatska kao prva istočna i središnja europske država predstavljana u ovom parku pokazuje vašu naklonost našoj zemlji", rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković obraćajući se vlasnicima parka Rolandu i Michaelu Macku.

"Vi pomažete i hrvatskom turizmu"

Predsjednik hrvatske vlade je u prisutnosti premijera savezne pokrajine Baden-Württemberg Winfrieda Kretschmanna (Zeleni) s kojim se prije toga sastao, istaknuo značaj ovog tematskog parka za turističku promociju Hrvatske "365 dana u godini".

"Vi ne pomažete samo svom poslovanju nego i hrvatskom turizmu", rekao je Plenković.

Među uzvanicima je bio i bivši premijer Baden-Wuertemmberga i povjerenik Europske komisije za gospodarstvo Guenther Oettinger kao i hrvatski poduzetnik Mate Rimac.

Dio parka ima i Rimčev roller coaster 

Hrvatski dio parka i glavnu atrakciju, roller coaster "Voltron Nevera powered by Rimac" koji je u pogonu od kraja travnja je, prema informacijama uprave parka, do sada posjetilo 1,3 milijuna posjetitelja.

Jedan dio ove atrakcije je posvećen i izumitelju Nikoli Tesli i njegovim eksperimentima.

"Sretan sam ne samo što pokazujete reprezentativnu stranu Hrvatske nego i evocirate na našeg izumitelja Nikolu Teslu koji je doslovno doprinio osvjetljenju svijeta", rekao je Plenković.

Nastupio i Baby Lasagna

Na večerašnjoj svečanosti otvorenja hrvatskog dijela parka nastupio je ovogodišnji predstavnik Hrvatske na natjecanju za pjesmu Eurovizije Baby Lasagna.

Zabavni Europa Park tematizira europske države a godišnje ga posjeti oko sedam milijuna posjetitelja.

Na internetskoj stranici Europa Parka se navodi kako je roller coaster Voltron Nevera najduži zabavni objekt te vrste u Europi ta da posjetiteljima pruža bestežinsko stanje u trajanju od 2,2 sekunde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.