Počeli pripremni radovi na stadionu u Kranjčevićevoj, pogledajte fotografije

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U tijeku su pripremni radovi za rušenje starog i gradnju novog stadiona u Kranjčevićevoj ulici. Radi se većinom o zgradama i prostoru oko tribina kako bi se moglo krenuti u rekonstrukciju samog stadiona.

Izgradnja stadiona vrijednog 30 milijuna eura u punom bi opsegu trebala započeti početkom 2025. godine.

"Očekuje se da rekonstrukcija stadiona u Kranjčevićevoj krene u siječnju, radovi bi trebali trajati 15 do 18 mjeseci, a prema zadnjim procjenama projektanata, trebali bi koštati više od 30 milijuna eura", rekao je prije dva mjeseca zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

 

Trebao bi biti gotov do jeseni 2026. godine

"Zasad je planirano financiranje u potpunosti iz gradskog proračuna budući da se radi o gradskom stadionu koji nema komercijalni potencijal kao Maksimir", kazao je tada Tomašević.

Kapacitet stadiona proširit će se na preko 11.000 mjesta. Imat će 4. kategoriju UEFA-e, tako da se mogu igrati međunarodne utakmice i klupska natjecanja, kao i utakmice hrvatske reprezentacije i bit će privremeni dom Dinama dok se ruši maksimirski stadion i gradi novi.

U jesen 2026. stadion bi trebao biti spreman i to vrijeme će poslužiti za arhitektonsko-urbanistički natječaj za maksimirski stadion. "Nije da će Maksimir čekati Kranjčevićevu, već je posloženo tako da u dvije godine od sada bude pripremljena dokumentacija za Maksimir i da on bude izgrađen krajem 2028. godine", rekao je ranije Tomašević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.