FOTO Pokopana dva pomorca koja su poginula u padu rampe na trajektu Lastovo

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

U SUBOTU poslijepodne pokopani su Denis Šarić i Boško Kostović, pomorci koji su stradali u padu rampe Jadrolinijinog trajekta Lastovo. 

Kostović je pokopan u Vinišću, a Šarić u Zemuniku Donjem. Tragično stradale mornare ispratio je velik broj ljudi. 

Nesreća se dogodila prije šest dana. Život su, podsjetimo, izgubili 58-godišnji vođa stroja iz Vinišća Boško Kostović te kormilari, 38-godišnji Marko Topić iz Solina i 54-godišnji Denis Šarić iz Zadra. Na njih je u nedjelju oko 15:30 pala više tona teška rampa koja služi za ulazak vozila na trajekt Lastovo. 

Jučer je u Solinu na Novom groblju pokopan Marko Topić.

Posljednji ispraćaj Denisa Šarića u Zemuniku Donjem
Posljednji ispraćaj Denisa Šarića u Zemuniku Donjem
Ispraćaj Boška Kostovića

"Dragi moj Markane..."

Od pomoraca se posljednjih dana opraštaju i kolege, a jedan od njih poruku je objavio u Facebook grupi Jadrolinija u srcu:

"Dragi moj Markane, tko će me sad svako jutro dok smo na brodu pogladit po bradi i reć 'jutro, stari jarče' i prepirat se oko Hajduka, pit kavu u kafiću i tko će je platit. Tko će nas nasmijavat???" napisao je.

"Da mi je neko reka da ću od svojih kolega, prijatelja, braće s broda, gledat slike u osmrtnicama, a ima 5 dana smo se gledali za istim stolom kad bi bia obid... da ćemo spremat njihove kufere za poslat ih doma njihovim obiteljima, ženi, dici...jebeš mu mater, ostaneš potpuno nijem.

Ne brinite, sve smo Vam lipo pripremili i složili i spakirali, sve je kako triba. Ko će sad s menom Boško vatat lignje, pa kad bi poludia pa reka ;" Astisusa koliko si ih uvatila", a ti marinero i ribar 40 god.. nikad neću zaboravit kako si se ruga barbi i kapu kad ne bi ništa ćapali"

A Šarića našeg ne bi ni primjetia u meseru, nego vidiš da je izvirila plava šilterica na glavi između ramena od ljudi pa shvatiš da je i on tu... Miran, dobar, malen, a tako Velik Čovik. Bili smo mala skladna voljena familija. SVE bi dali da ste Tu, baren jedan tren da vičnost bude, da Vam pratimo trag u beskraju, sve bi dali da ste tu. Hvala Vam na svemu, Volimo Vas i falite nam", stoji u poruci njihove kolegice.

Istraga traje

Što se točno dogodilo i tko je kriv, još se ne zna, a istraga je u tijeku.

Sindikat pomoraca upozorio je da se Jadrolinija vodi jako loše i da je više brodova neispravno i staro. Trajekt Lastovo, čija se rampa srušila na pomorce, star je 55 godina i navodno je i ranije imao problema s rampom.

Premijer Andrej Plenković rekao je da neki koriste nesreću da bi naštetili vladi i da šef državne Jadrolinije David Sopta, kao i ministar Oleg Butković, pod čijom je ingerencijom Jadrolinija, imaju njegovu punu podršku.

Preživjeli sudionici nesreće zbrinuti su u riječkoj bolnici. Njihovo stanje je stabilno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.