FOTO Postoji snimka napadača iz Splita, pronađen pištolj. Stižu novi detalji

Screenshot: RTL Danas

POTRAGA policije za četvoricom muškaraca koje se dovodi u vezu s jučerašnjom pucnjavom u Splitu, u kojoj je 36-godišnji Josip Čubelić ranjen u nogu, nastavljena je i danas. "Mjere policijskog traganja su i dalje na snazi te će se nastaviti i večeras", rekao je za Hinu glasnogovornik splitsko-dalmatinske Policijske uprave Jerko Kurevija.

Poslijepodne je objavljeno da je u garaži u četvrti Pazdigradu pronađen bijeli Mercedes koji su svjedoci jučerašnje pucnjave vidjeli da se udaljava s mjesta zločina u Putu Skalica. Sad se traga za crnim Mercedesom kojim su, vjeruje se, pobjegla četvorica muškaraca. U međuvremenu su otkriveni neki novi detalji. U RTL-u Danas objavljene su snimke nastale neposredno prije napada.

Kamera snimila trenutak uoči pucnjave

Trenutak uoči pucnjave u Splitu, u kojoj je propucan Josip Čubelić, povezan s kriminalnim miljeom, snimila je nadzorna kamera. Iz bijelog Renaulta u žurbi izlaze dvojica muškaraca. U automobil se ne vraćaju, a potom se oko njega okupljaju građani i dolazi policija. To je vozilo uzeto kao dokaz jer se dovodi u vezu s napadom, potvrdili su iz splitske policije.

Gordana Vrdoljak još je u šoku, njezin automobil propucan je u okršaju. "Kroz jedno staklo prošao je metak, a drugo staklo je razbijeno. Zalijepila sam iza. On je ležao. Ajme, što se nisu svi pobili, odnio ih đavao! Bože, oprosti… I ništa, išla sam to popraviti - 600 eura i moram čekati 10 dana. I ja ću to morati platiti jer tko će te kriminalce tužiti?" kaže žena.

U okršaju je teško ozlijeđen 36-godišnjak, ali je izvan životne opasnosti. Prva mu je u pomoć priskočila liječnica Sanja Došen Janković iz obližnje ambulante.

"Mislim da nisam napravila ništa što ne bi netko drugi napravio iz moje struke. Čuli smo pucnjavu, pretpostavili smo da je netko u opasnosti, izašli smo, pomogli smo, napravili smo sve što smo mogli u tom trenutku. Hipokrat kaže - pomoći treba. Mi smo to napravili i to je to", kaže o trenutku kad je pomogla propucanom muškarcu.

Jedna svjedokinja koja živi u neposrednoj blizini čula je pucnjavu. "Jedno dva puta, pa sekunda (tišine op. a), pa onda još dva. Ali nisam ustajala, sreća i Bog. Tko zna, možda bih bila svjedok pa odoh i ja", kaže.

Policija pronašla pištolj

Na mjestu na kojem je jučer u nogu ustrijeljen Josip Čubelić Čuba policija je pronašla pištolj kalibra 7.65 milimetara, no još nisu sigurni je li njegov ili je možda pripadao napadačima, piše Dalmatinski portal.

Za to će trebati pričekati rezultate vještačenja, no za sada se ne čini izglednim da je to oružje upotrijebljeno jer su na Skalicama pronašli tri čahure kalibra 9 milimetara. U svakom slučaju, ne bi bilo preveliko iznenađenje da se radi o pištolju koji je sa sobom nosio Čubelić, koji je imao i pancirku.

Policija pokušava rekonstruirati i kako je došlo do susreta napadača i Čubelića, je li se radilo o dogovorenom ili slučajnom susretu. Trenutno se razmatra više verzija događaja koji su prethodili napadu. Između ostalog spominje se i sukob koji je Čubelić imao s Alenom Radićem, jednim od četvorice muškaraca za kojima policija traga od jučer popodne.

Službenih potvrda o motivima pucnjave nema. Prema jednom scenariju radi se o nedavnom sukobu u noćnom klubu, a prema drugom riječ je navodno o privatnoj svađi, piše HRT.

Uz Alena Radića, traga se i za njegovim stricem Jerkom Radićem, Antom Varnicom te Nenadom Petrakom, vlasnikom bijelog Mercedesa S klase s mađarskim registarskim tablicama koji su svjedoci zamijetili kako napušta mjesto događaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.