FOTO Privedeni prevaranti iz Rijeke. Policija uskoro objavljuje detalje

Foto: PIXSELL/Nel Pavletic, Cropix/Damir Skomrlj

Primorsko-goranska policija iznijet će na konferenciji za novinare detalje kriminalističkog istraživanja Luke Burazere i Eugena Travalja, uhićenih dan ranije pod sumnjom da su prevarili velik broj građana koji su investirali u kriptovalute i trgovali njima.

Presicu ćete moći pratiti uživo na Indexu.

Konferencija za novinare na kojoj će predstavnici primorsko-goranske policije prezentirati rezultate opsežnog kriminalističkog istraživanja nad počiniteljima kaznenih djela prevare, počinjenih na štetu velikog broja građana, bit će održana u 12:30, najavila je policija, ne navodeći imena osumnjičenika.

Uhićeni Luka Burazer i Eugen Travalja

Dvojica uhićenika su vlasnici propale tvrtke za trgovanje kriptovalutama BitLucky, a u utorak navečer je objavljeno u medijima da ih je uhitila policija i odvela na kriminalističko istraživanje. Navodno su uhićeni u Rijeci, po nalogu riječkog Općinskog državnog odvjetništva, a sumnjiči ih se za prevaru ulagača u vrijednosti više desetaka milijuna eura.

Ulagači tvrtke za trgovanje kriptovalutama BitLucky krajem kolovoza su upozorili da je taj slučaj mjesecima bez pomaka, ističući da je riječ o najvećoj kriptoprevari na ovim prostorima.

Više stotina ulagača podnijelo kaznenu prijavu

Njima se Burazer posljednji put javio e-mail porukom 18. svibnja, obavještavajući ih da je "tvrtku doveo u stanje krize". Otada mu se izgubio svaki trag, ali je 30. srpnja dao intervju Jutarnjem listu, u kojem je odbacio optužbe, ali nije otkrio svoju lokaciju.

Ulagači su istaknuli da je njih više stotina podnijelo kaznenu prijavu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.