FOTO Smiljana Srnec se u društvu muža javila u Probacijski ured u Varaždinu

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

SMILJANA Srnec, žena koja je ubila sestru i tijelo 19 godina držala u zamrzivaču, jutros je sa suprugom prošetala Varaždinom. Javila se u Probacijski ured, gdje se mora javljati jednom tjednom. Probacijski službenici provode postupke usmjerene na resocijalizaciju osuđenika, smanjenje rizika od počinjenja novog kaznenog djela i zaštitu društvene zajednice.

Podsjetimo, Srnec je jučer privremeno prekinuto izdržavanje kazne te se u večernjim satima vratila kući. Sa suda u Požegi potvrdili su da je zbog "bolesti zatvorenice prihvaćena molba za prekid izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri mjeseca". Prekid izdržavanja kazne stupa na snagu danas, a završava 12. prosinca ove godine. 

Sudac procijenio da nema opasnosti od bijega

Kako se doznaje, riječ je o operaciji kralježnice, s kojom je imala problema i prije nego što je došlo do cijelog slučaja. Liječnici su procijenili da mora ići na daljnje liječenje koje iziskuje odlazak u bolnicu. Sudac je donio odluku i procijenio da nema opasnosti od bijega. 

Iz Zatvorske bolnice u Zagrebu, Svetošimunske, rekli su da se mora liječiti negdje drugdje. Srnec je 2020. godine osuđena na 15 godina zatvora, a Vrhovni sud je 2021. potvrdio zatvorsku kaznu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.