FOTO Strankinje se izgubile na Sv. Iliji pa bježale od čagljeva. Spasio ih HGSS

Foto: HGSS

HGSS-ova stanica Orebić zaprimila je danas u 12:15 dojavu o dvije strane državljanke koje su se izgubile na Sv. Iliji iznad Orebića. 

Sa stranim državljankama je uspostavljen telefonski kontakt, locirane su, date su im upute za kretanje te link na Sigurnestaze.hr. Prema njima su krenuli spasioci raspoređeni u dva tima. 

Predane su Hitnoj pomoći

Uvjeti na terenu su bili izrazito teški. Gusta magla je prekrivala Sv. Iliju skoro do podnožja, a dodatan problem su predstavljali jak vjetar i kiša na visini od 860 metara nadmorske visine.

Spasioci su u 13:36 stigli do unesrećenih. One su im ispričale da su putem susrele čagljeve, zbog čega su panično bježale. HGSS-ovci upozoravaju da je to moglo završiti kobno s obzirom na vremenske uvjete zbog kojih je bila smanjena vidljivost. 

Strane državljanke su se u pratnji spasioca spustile u podnožje, te su predane Hitnoj pomoći na daljnju obradu. "Ovim putem još jednom apeliramo da se u planine ne kreće neopremljen i po nepovoljnim vremenskim uvjetima, kao i da se hoda obilježenim planinarskim stazama", zaključili su iz HGSS-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.