FOTO Trump objavio ankete s potpuno nepoznatih portala: "Velika pobjeda"

Foto: EPA

Republikanac Donald Trump i demokratska potpredsjednica Kamala Harris izašli su na pozornicu televizijske debate u utorak navečer po američkom vremenu, u možda i ključnom trenutku njihove utrke za mjesto u Bijeloj kući, rukujući se dok su se prvi put osobno susreli.

Osam tjedana prije izbora 5. studenoga televizijska debata za ABC News - jedina koja je zasad zakazana - predstavlja za oba kandidata i priliku i rizik ispred televizijskog gledateljstva od više desetaka milijuna glasača.

Donald Trump je nakon debate na Facebooku proglasio veliku pobjedu. "Ljudi kažu velika pobjeda", napisao je. Priložio je i screenshotove anketa s različitih portala u kojima je on pobijedio.

Trump se pozivao na ankete potpuno nepoznatih portala

No, portali koje je Trump objavio su redom manje poznati ili nepoznati.

Insider Paper, jedan od portala čiju anketu Trump navodi, ima na Facebooku 1500 pratitelja. Na anketu, kako se vidi iz Trumpovog screenshota, odgovorilo je nešto više od 7000 ljudi, što je prilično zanemariva brojka. 

Drugi portal koji navodi, Leading Report, ima anketu na koju je odgovorilo tek 32.000 ljudi. Na Facebooku ga prate 342 osobe.

Daily Caller je jedan od potpuno nepoznatih portala na koje se Trump poziva. Anketa im ima manje od 5000 glasova.

Newsmax, uz CSPAN jedini nešto poznatiji medij s ove liste, slovi kao portal krajnje desnice.

Donald Trump izašao je među novinare nakon završetka debate. Požalio se da su moderatori bili "jako nepravedni" prema njemu.

"Harris želi drugu debatu jer je teško poražena. Razmislit ćemo o tome", rekao je Trump. Inače, tim njegove protukandidatkinje iskazao je spremnost da se dogovori nova debata koja bi se održala u listopadu.

"Bila je to moja najbolja debata ikad, mislim. Bilo je jako zanimljivo i pokazalo se koliko su slabi, koliko su jadni", naveo je Trump. Kazao je da nema informaciju da je poznata pjevačica Taylor Swift podržala Harris.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.