FOTO U pulskom Uljaniku porinut plutajući dok za naručitelja iz Izraela

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

U pulskom brodogradilištu Uljanik u more je danas porinut plutajući dok za izraelskog naručitelja. Duljine je 100 metara, a namijenjen je za gradnju i popravak plovila koje Uljanik Brodogradnja 1856 gradi za Izraelce, čija je ugovorena vrijednost viša od sedam milijuna eura.

Tu je gradnju državnim jamstvom u svibnju 2022. godine poduprla vlada, osiguravši i kreditno zaduženje Uljanika u visini od 20 posto prodajne cijene doka kako bi brodogradilištu osigurala potrebnu likvidnost. 

Direktor Uljanika: Ovo je prvo porinuće od 2017. koje mnogi nisu očekivali da će se dogoditi

U međuvremenu Uljanik se suočio s financijskim problemima i blokiranim računima, što je usporilo radove pa je dok završen pozajmicom CERP-a.

"To je plutajući dok za izraelskog naručitelja koji su ugovorili još 2022. godine. S obzirom na probleme koje smo prošli, sve ono što je u javnosti poznato, uz pomoć vlade uspjeli smo se konsolidirati, završiti ga i porinuti ga i neizmjerno mi je zadovoljstvo što je ovo prvo porinuće od 2017. godine koje mnogi nisu očekivali da će se dogoditi", poručio je direktor Uljanik Brodogradnje 1856 Samir Hadžić.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.