Izabran novi predsjednik stranke Fokus

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Gabrijel Deak izabran je danas za novog predsjednika stranke Fokus na redovnoj izbornoj skupštini te je istaknuo da će cilj stranke biti nastavak jačanja liberalne agende, uz promicanje slobodnog tržišta i transparentnost. Deak, koji je i zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje, istaknuo je ključne političke ciljeve stranke, naglašavajući da će Fokus biti "jedina istinska liberalna stranka u Hrvatskoj".

Dodao je da se Fokus protivi uvođenju poreza na nekretnine, smatrajući ga štetnim po pitanju pristupačnog stanovanja, stoji u priopćenju te stranke.

"Volio bih da nam mediji ubuduće daju više pozornosti jer iako smo mlada stranka, naši su se stavovi dosad pokazali točnima, a mi dosljedni svojim biračima", izjavio je Deak i istaknuo da će Fokus nastaviti zagovarati smanjenje poreza, transparentnost javne uprave, demografski rast i unapređenje kvalitete života.

Petra Škrobot, gradonačelnica Samobora, imenovana je zamjenicom predsjednika, dok su Hrvoje Košćec, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline i Vedran Jerković, poznati sportaš i poduzetnik, izabrani za potpredsjednike stranke. Na skupštini su izabrani i novi članovi Upravnog odbora, među kojima je i dosadašnji i prvi predsjednik Fokusa Davor Nađi te članovi Nadzornog odbora i Etičkog povjerenstva.

Fokus nedavno napustili Zurovec i još dvojica

Stranka Fokus osnovana je 2020., a već je na prvim parlamentarnim izborima osigurala podršku više od 40 tisuća birača. Stranka se zalaže za smanjenje regulacija i poreznog opterećenja građana i poduzetnika, smanjenje javnog sektora i podizanje njegove efikasnosti, za zaštitu i unaprjeđenje osobnih sloboda, jačanje neovisnosti institucija i ravnopravnosti građana te za jačanje slobodnog tržišta i zaštitu privatne imovine, kao i za zaštitu okoliša.

"Fokus će se i u budućnosti nastaviti boriti za načela slobodne demokracije, jakih i neovisnih institucija te transparentan i efikasan javni sektor", zaključeno je na današnjoj skupštini.

Fokus su nedavno napustili saborski zastupnik i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik općine Križ Marko Magdić jer se, kako su rekli, u Fokusu nisu mogli izboriti za "svoje mjesto pod suncem" te zbog trošenja stranačkog novca bez izvješća. 

Time je Fokus prestao biti parlamentarna stranka, a oni su najavili će politički put nastaviti kao nezavisni, no donedavni predsjednik Fokusa Davor Nađi ustvrdio je da je Zurovec, koji je s dijelom stranačkih kolega napustio Fokus, to učinio kako bi otišao 'u krilo HDZ-a' te mu je poručio da bi bilo pristojno vratiti saborski mandat stranci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.