Građani Karlovca mole pomoć: Nastavlja se razaranje povijesne jezgre

Foto: GI Gaza

Novo priopćenje građana Karlovca s fotografijama. "Razaranje povijesne jezgre se nastavlja", poručuju.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"A je to Aglomeracija u Karlovcu se nastavlja!

Razaranje karlovačke povijesne jezgre Zvijezde uslijed neznalački i nestručno provedenih radova na projektu Aglomeracija Karlovac - Duga Resa od strane izvođača, poduzeća GIP Pionir iz Zagreba, se nastavlja!

Stanari Haulikove ulice u karlovačkoj zaštićenoj povijesnoj jezgri Zvijezda u nevjerici i šoku promatraju katastrofalnu razini izvođenja radova oko svojih kuća.

Slike iz foto-galerije su nastale jutros (subota, 19. listopada 2024.) u Haulikovoj ulici br. 2, a pokazuju iskope za polaganje instalacija tik do temelja kuća starih preko 200 godina. Na slici se vidi kuća iz 1784. godine kojoj su nestručni A je to majstori otkopali temelj i poduprli ga najobičnijom daskom. Sasvim je jasno da će ovakvim neznalačkim radovima oko temelja kuće doći do slijeganja okolnog tla i puknuća zgrade.

Na slikama se već vide prve pukotine na zidovima.

Na pozive građana nitko ne odgovara

Na pozive užasnutih građana danas nitko ne odgovara. Ne javlja se niti izvođač, niti karlovački Konzervatori, niti poduzeće Vodovod i kanalizacija, niti itko iz Grada Karlovca.

Pošto je subota, gradske službe su na zasluženom odmoru, a građani se, u svojoj nesreći, nemaju kome obratiti. Stoga se, užasnuti ovakvom razinom izvođenja radova i oštećenjima svojih kuća u karlovačkoj povijesnoj i zaštićenoj jezgri, obraćaju još samo neformalnim građanskim inicijativama i medijima.

Pri tome, valja napomenuti, da se inicijative nezadovoljnih Karlovčana, nastalih prvotno u gradskim četvrtima Zvijezda i Gaza, sada ubrzano šire i na druge gradske četvrti u Karlovcu, kao što su Banija, Dubovac i Švarča.

Jednom riječju, zbog do sada u Karlovcu neviđene i nezapamćene razine nestručnosti i nesposobnosti u provedbi komunalnih radova, Karlovac se ubrzano pretvara u poprište dubokog građanskog nezadovoljstva i otpora".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.