Gradonačelnica Supetra: Ni ljudski životi HDZ-u ne znače koliko fotelje

Foto: Ivo Cagalj, Patrik Macek/PIXSELL

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković komentirala je na Facebooku sinoćnji pad rampe na trajektu Mljet. 

Mljet je privezan u supetarskoj luci, a Jadrolinija je na tu liniju poslala trajekt Hrvat koji je prije desetak dana također imao problema s rampom. Tada se ona nije mogla spustiti pa su putnici u splitskoj luci iz trajekta automobile iskrcavali na rikverc.

Treći je to incident u manje od mjesec dana. Podjsetimo, prije tri tjedna, ulazna rampa trajekta Lastovo u Malom Lošinju, teška više tona, pala je na pomorce te usmrtila vođu stroja, dvojicu kormilara i teško ozlijedila prvog časnika palube. Istraga tragedije je u tijeku. 

Gradonačelnica Supetra: Koliko još rampa mora pasti?

O svemu se na Facebooku oglasila gradonačelnica Supetra, Ivana Marković:

"Koliko još rampa mora pasti dok uprava Jadrolinije i resorni ministar ne preuzmu odgovornost za neispravna plovila koji prevoze putnike i vozila do naših otoka? Bilo da se radi o starim kupljenim brodovima ili očitom neodržavanju novijih brodova kao Mljet.

Ovog puta rampa je pala prije uplova u Supetar na trajektu Mljet na liniji Supetar- Split koja godišnje preveze 2 mil putnika i pola mil vozila!

Na naplatu je ovu sezonu došla kompletna, blago rečeno, nestručnost HDZ-ove uprave Jadrolinije koja je od strateške državne tvrtke uradila ovo. Ni ljudski životi, ni ogromna opasnost za putnike ništa tim ljudima ne znači kao njihove fotelje. 

Vjerujem da nikome od posade a ni nama putnicima nakon svega što se ove sezone desilo nije svejedno. Za sve ovo što se dešava u Jadroliniji netko treba preuzeti odgovornost", poručila je Marković.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.