Gradovi i općine u Zagrebačkoj županiji dobili ugovore vrijedne 3.5 milijuna eura

Foto: Hina

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je danas gradonačelnicima i načelnicima s područja županije 3.5 milijuna eura vrijedne ugovore za 108 projekta. Ti su projekti iz sfere prometa i komunalne infrastrukture, opremanja poduzetničkih zona, financiranja EU projekata te razvoja infrastrukture u ruralnim područjima. 

Od spomenutog iznosa, najviše sredstava, 1.6 milijuna eura, osigurano je kroz Upravni odjel za promet i komunalnu infrastrukturu za 32 projekata kojima se sufinancira izgradnja i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture.

"Zahvaljujući tim sredstvima, gradovi i općine mogu realizirati svoje projekte"

Za 33 projekta u gospodarstvu  osigurano je gotovo 840 tisuća eura od čega 550.000 eura za opremanje poduzetničkih zona te 338.045 eura za sufinanciranje EU projekata. S ciljem gradnje i uređenja infrastrukture na ruralnom području dodijeljeno je nešto više od milijun eura za 43 projekta.

Župan Kožić istaknuo je kako, zahvaljujući tim sredstvima, gradovi i općine mogu realizirati svoje projekte kojima jačaju gospodarstvo, potiču ravnomjeran razvoj svih dijelova županije te podižu razina kvalitete života građana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.