Grbin odlazi s čela SDP-a

Foto: Patrik Macek/Pixsell, Hina

Šef SDP-a Peđa Grbin rekao je na presici da se neće kandidirati za šefa stranke na predstojećim unutarstranačkim izborima, a stranku će voditi dok  članovi SDP-a ne izaberu novog predsjednika.

"Odluka stranačkih tijela je bila da izborni procesi unutar stranke neće početi do završetka izbora za EU parlament. Ti izbori su završili i sutra počinjemo s radnjama oko unutarstranačkih izbora. Predsjedništvo će predložiti Glavnom odboru, možda ne sutra, ali će utvrditi raspored kako će se određene radnje definirati. Nemojte me pitati koji su rokovi, sutra će ih utvrditi Predsjedništvo", poručio je Grbin.

Naglasio je kako se on drži riječi. Uz podsjetnik kako je prije parlamentarnih izbora rekao da ukoliko SDP ne formira Vladu on odlazi s čelnog mjesta stranke, Grbin je tako sada najavio da on više predsjednik SDP-a neće biti. 

"Ono što sam rekao prije parlamentarnih izbora namjeravam ispuniti. Rekao sam da ako nećemo formirati vladu, da odlazim s mjesta predsjednika stranke. Na predstojećim stranačkim izborima neću se kandidirati niti za predsjednika stranke niti za neku drugu funkciju. Moj je posao kao predsjednika stranke osigurati da se izbori provedu. Nemam luksuz otići u Gardaland, pobjeći i praviti se da me to ne zanima, nego da se ovaj proces provede pošteno i transparentno. Dok sljedeća predsjednica ili predsjednik ne budu izabrani, ja ću voditi stranku", poručio je.

Nije želio o nasljedniku

Grbin nije htio novinarima otkriti niti koga bi on volio vidjeti kao svog nasljednika. 

"Svom nasljedniku ću reći da u saboru ima odličan tim koji može odraditi puno posla, a predsjednik stranke treba biti više s građanima", dodao je.

Ustvrdio je da stranku ostavlja nasljedniku u puno boljem stanju nego kad ju je on preuzeo. "Ja bih si dao četvorku", ocijenio je sebe Peđa Grbin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.