Grčki ministar se odbio slikati ispred table na kojoj piše "Republika Kosovo"

Foto: EPA

GRČKI ministar vanjskih poslova Nikos Dendias je danas odbio održati konferenciju za novinare i fotografirati se ispred table s natpisom "Republika Kosovo". Dendias se susreo s kosovskom ministricom vanjskih poslova Donikom Gërvallom-Schwarz.          

Konferencija u Prištini je zbog toga održana na drugoj strani dvorane, gdje se ne nalazi logo "Republike Kosovo", nego samo zastave Grčke i Kosova. Grčki ministar se nije želio slikati ni na ulazu u zgradu ministarstva vanjskih poslova privremenih prištinskih institucija, jer je i tamo prisutan natpis "Republika Kosovo", prenosi Telegraf.

"Nastavljamo podržavati dijalog"

Dendias je na konferenciji za novinare istaknuo važnost nastavka dijaloga između Beograda i Prištine te je pozvao obje strane da implementiraju sve ono što je dosad dogovoreno. Inače, Dendias je jučer održao sastanak i sa srpskim ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem. 

Nakon sastanka s Dendiasom, Dačić je na konferenciji za novinare rekao da je grčkog ministra vanjskih poslova upoznao sa situacijom na Kosovu i činjenicom da albanska strana ne poštuje Bruxelleski sporazum. "Interes Srbije je da očuva mir u regiji i spriječi sve moguće incidente, da bude čimbenik mira i stabilnosti u regiji", rekao je srpski ministar vanjskih poslova.

Dendias je poručio da je u razgovoru s Dačićem ponovio stav Grčke o Kosovu. "Nastavljamo podržavati dijalog Beograda i Prištine u cilju postizanja pravno obvezujućeg rješenja. Sporazumi koji su potpisani u prošlosti su važni i moramo inzistirati na njihovom poštovanju. To ću ponoviti i u Prištini", kazao je grčki ministar. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.