Grlić Radman jučer: Milanovića financiraju Rusi. Danas: Nemam dokaze za to

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman iznio je jučer ozbiljne optužbe na konferenciji za medije kada je rekao da predsjedničku kampanju Zorana Milanovića financiraju strani izvori.

Grlić Radman rekao je da su Milanovićevi "proruski stavovi vrlo jasni". "Njegovu kampanju očito financiraju možda i neki ruski izvori, predmnijevamo s obzirom na njegovo ponašanje", izjavio je ministar vanjskih i europskih poslova.

Milanović je na te optužbe odgovorio objavom videa izjave Grlića Radmana tijekom posjeta ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova Hrvatskoj 2020. godine. 

Dame i gospodo, Plenkovićev "fantastični, briljantni, veliki umotvorni" ministar. 👏

Objavljuje Zoran Milanović u Petak, 11. listopada 2024.

"Dame i gospodo, Plenkovićev 'fantastični, briljantni, veliki umotvorni' ministar", napisao je Milanović uz snimku na kojoj se čuje Radmana kako govori:

"Naš susret smo počeli s jednom knjigom pjesama i otkrio sam jednu toplu dušu, poetsku, Sergeja, pa sam čitao na ruskom poeziju koju je pisao Sergej Lavrov. Uz to što je diplomat, on je i pjesnik." 

Grlić Radman: Mislio sam da će Milanović opovrgnuti tvrdnje za koje nemam dokaze

Grlić Radman rekao je da je tada bila riječ o diplomatskim aktivnostima prije početka ruske agresije na Ukrajinu.

"Ja sam mislio da će Milanović opovrgnuti možda eventualno navode za koje, istina, nemam dokaze, kao recimo da se njegova kampanja financira iz ruskih izvora", rekao je danas Grlić Radman, prenosi HRT.

Podsjetimo, i premijer Andrej Plenković je jučer optužio Milanovića da želi svrstati Hrvatsku uz "Rusiju, Bjelorusiju i Srbiju" te je rekao da zahvaljujući vladi i njezinoj politici prema sukobu u Ukrajini Hrvatska danas nije izolirana kao što je izoliran sam predsjednik. 

Plenković je rekao da Rusi "koriste Milanovića da širi njihovu propagandu, što su shvatili svi u Europi i svijetu, te je preostalo da to shvati i dio hrvatske političke i medijske scene, oni koji su se ranije usprotivili i sudjelovanju Hrvatske vojske u misiji potpore Ukrajini". 

Plenković je rekao da "Milanovićevu dezinformacijsku kampanju možda financiraju Rusi". 

I HDZ-ov gradonačelnik i predsjednički kandidat spominjali Rusiju

"Odgovorno tvrdimo da postoje vrlo jasne indicije da kampanju Zorana Milanovića financiraju Rusija i ruski kapital", rekao je Mato Franković, HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika.

HDZ-ov predsjednički kandidat Dragan Primorac rekao je da se Milanović godinama svrstava na stranu Rusije.

"Dokazi se skupljaju i treba vrijeme da se to skupi. Ja u to ne ulazim, ali nije li čudno od početka rata u Ukrajini njegovo ponašanje, koje je potpuno u suprotnosti svih saveznika, njegova proruska orijentacija, a imali smo Domovinski rat u Hrvatskoj? Zbog čega? Evo, vi meni recite", kazao je Dragan Primorac, predsjednički kandidat kojeg podržava HDZ.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.