Grmoja i dalje brani Petrovljevog kuma: "Nije on kokošar da treba uhljebljenje - izuzetno je imućan"

Foto: FAH

NAKON što je jučer kum Bože Petrova povukao kandidaturu za poziciju u Hrvatskim vodama, Nikola Grmoja danas je u Saboru stao u njegovu obranu.

> Kum Bože Petrova odustao od šefovske fotelje, ali ne zato što nije kvalificiran

"Nije odluka o odustajanju od funkcije odluka Mosta, to se vidi iz priopćenja gospodina Bukmira koji se zahvalio meni jer sam ja ga gurao i smatrao da on može srediti stvari u Vodama. To nije kokošar kojem treba uhljebljenje. On je izuzetno imućan čovjek. Ostvario je izuzetne rezultate u našem lokalnom poduzeću. Žao mi je što smo izgubili takvog čovjeka. Bilo je i drugih kandidata u Mostu. Žao mi je što Bukmir nije na toj funkciji jer sam uvjeren da bi imao izvrsne rezultate. Nema nikakve veze kumstvo s Petrovom, ja sam taj koji je smatrao da je on za tu poziciju. Veseli me da će ostati u našem gradskom poduzeću", rekao je Grmoja, piše N1.

Grmoja je odgovorio i na pitanje o tome smatra li da je svojom odlukom naštetio MOST-u.

"Da smo uvijek inzistirali na takvim kriterijima, ja bih se s vama složio. Ali mi smo u većini slučajeva odlučili bez obzira na stranačku iskaznicu. Ovaj čovjek je stručan i ja to garantiram, ja sam se u to uvjerio. Znam njegove rezultate. Njegovo kumstvo s bilo kim nema nikakve veze. Most će pronaći jednako kvalitetnog kandidata", rekao je.

Grmoja tražio Bukmira

Istaknuo je i kako je on, a ne Božo Petrov, tražio angažman Bukmira te dodao kako preuzima odgovornost za to.

''Ja sam bio taj koji je inzistirao da se otvori prostor da Bukmir bude među kandidatima. Petrov nije nikako zagovarao Bukmira, ja sam smatrao da je idealan za tu poziciju i još to smatram. Bukmir je nazvao i odustao. On je ostvaren i ne treba mu prozivanje njega i njegove obitelji. Kazao je ne treba Most trpjeti štetu. Meni se zahvalio. Mi se zalažemo za natječaj. Na to se mjesto postavlja sukladno Statutu bez javnog natječaja. Mi ćemo nekoga izabrati i bit će to politička odluka. Smatramo da ako snosimo odgovornost za to da onda moramo imati mogućnost odabira čovjeka koji će voditi to poduzeće, a ne da nam se događa da nas mediji poput Jutarnjeg lista prozivaju zbog kadrova koje nismo mi postavili nego netko drugi. Znači, to nam ne treba i nije se pokazala dobrim ta praksa. Zašto bi nosili odgovornost za ljude koji nam ne odgovaraju i slušaju naloge drugih'', zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.