Habijan o Horvatu: Šokiralo me da su iz DORH-a procurili dokazi i SMS poruke

Screenshot: HRT

PREDSJEDNIŠTVO HDZ-a potvrdilo je odluku premijera Plenkovića - rekonstrukcije vlade i prijevremenih izbora neće biti. Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan na HRT-u je rekao da podrška Plenkoviću nije upitna.

"Proanalizirali smo još jednom politiku vlade u proteklih nekoliko mjeseci i uspjehe, poglavito produljenje roka za korištenje sredstava za obnovu, prema tome ova vlada radi dobro i samim time predsjednik stranke ima potporu", ustvrdio je.

"Predsjednik vlade je mandatar, on odabire svoje suradnike. Svaki ministar svoj mandat od prvog dana daje na raspolaganje premijeru i na njemu je konačna odluka, on je taj koji prosuđuje je li i kada potrebna rekonstrukcija vlade", rekao je Habijan.

"Još ne znamo što DORH istražuje"

Osvrnuo se na sudbinu ministra Aladrovića i potpredsjednika Miloševića.

"Ključno je da se što prije odabere novi ministar. Što se tiče drugih špekulacija, indikativno je da još uvijek nema službene potvrde o kojim se djelima eventualno radi i čime su oni eventualno obuhvaćeni. Na taj način teško je donositi odluke", kaže Habijan.

"U javnost, što je meni šokantno kao pravniku, izlaze iskazi osumnjičenika u nekim drugim postupcima koji se sada koriste u ovom postupku, izlaze dokazni materijali i SMS poruke. Mi ne znamo za što se Horvat ili drugi akteri terete. DORH je taj koji se time mora pozabaviti, otamo cure informacije i to nije prvi put", rekao je Habijan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.